Популярне

Виконавча влада у Тернополі стане відкритою, прозорою та антикорупційною?

Громадське обговорення Проміжного звіту щодо реалізації в області Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» відбулися в Тернопільській облдержадміністрації 21 вересня.

Участь взяли заступник голови – керівник апарату Тернопільської облдержадміністрації Віктор Шумада, голова громадської ради при ОДА Лариса Римар, начальник відділу комунікацій з громадськістю ОДА Андрій Сисюк, представники громадської ради, громадські активісти.

Головним показником реалізації проекту є боротьба з корупцією, зауважив Віктор Шумада.
«Партнерство «Відкритий Уряд» - це міжнародна Ініціатива, яка об’єднує 58 країні світу, - продовжив він. – Мета проекту – підвищити рівень відкритості та прозорості роботи органів виконавчої влади, залучення громадськості до процесу управління, а також залучення до роботи в органах влади високоосвічених кваліфікованих працівників. Усьому цьому передують ефективні антикорупційні заходи».
Відтак, був розроблений план дій щодо впровадження Ініціативи “Партнерство “Відкритий Уряд”, повідомили у  ТОДА.
«Робоча група сформувала проект регіональної антикорупційної програми на 2015-2016 роки, - поінформував Андрій Сисюк. – До складу групи входили керівники відповідних підрозділів ОДА, громадські активісти, представники органів місцевого самоврядування. Проводились також обговорення проекту з громадою на засіданні громадської ради при ОДА, консультації з громадськістю щодо формування у суспільстві негативного ставлення до корупції як суспільно-небезпечного явища. У структурних підрозділах облдержадміністрації розроблено та затверджено плани, заходи щодо запобігання і протидії корупції. Також призначено працівників відповідальних за цей напрямок роботи. Відповідні плани щодо запобігання і протидії корупції є і в райдержадміністраціях. Структурні підрозділи облдержадміністрації, райдержадміністрації, виконавчі комітети міських рад обласного значення забезпечують доступ громадськості до нормативно-правових актів, в тому числі проектів таких документів на своїх сайтах, які доступні всім користувачам Інтернету. Також громадськість та жителі області можуть отримувати таку інформацію шляхом подачі відповідних звернень до органів виконавчої влади. Яскравим прикладом виконання структурними підрозділами облдержадміністрації даного Плану дій є робота, що проводиться в департаменті економічного розвитку. На засіданні колегії департаменту, яке відбулося 31 березня 2015 року розглянуто та обговорено План заходів щодо попередження та профілактики корупційних правопорушень в департаменті економічного розвитку, інвестиційної діяльності та міжнародного співробітництва обласної державної адміністрації»
Щодо інших заходів, які реалізовують у рамках втілення Ініціативи в області – це:
- Забезпечення вільного доступу громадськості до містобудівної документації та геоінформаційних даних (в тому числі в електронній формі). На даний час матеріали містобудівної документації міст Тернопіль та Чортків знаходиться у вільному доступі в електронній формі, частини населених пунктів області – оприлюднена в друкованих засобах масової інформації.
- Удосконалення діяльності центрів надання адміністративних послуг, у тому числі шляхом якісного надання максимальної кількості адміністративних послуг через центри. Регіональні центри надання адміністративних послуг населенню працюють в м. Тернопіль та районних центрах області. Ведеться підготовка з відкриття центрів надання адміністративних послуг у містах обласного значення. Розробляється і впроваджується електронна система надання адміністративних послуг населенню області. 6. У місті обласного значення Чортків відповідно до Плану дій створений і працює міський центр надання адміністративних послуг населенню.
- Знаходження можливостей впровадження нових технологій електронного урядування та впровадження програмного продукту у структурних підрозділах облдержадміністрації та в районних державних адміністраціях.
Як наголосив Віктор Шумада, процес впровадження електронного урядування є важливим аспектом у плані подолання корупції. Відтак, на даний час в облдержадміністрації працюють над програмою Інформатизації.

«Ми орієнтуватимемось на досвід Луцька, в якому успішно працює електронний документообіг в ЦНАПах. Це мінімізує потенційні корупційні ризики, робить весь процес ефективнішим та звичайно економить значні ресурси, - повідомив Віктор Шумада. - Документи на паперових носіях – це пережиток радянського минулого. Ми вже відмінили тиражування деяких документів у підрозділи ОДА, в РДА. До середини жовтня повинні закінчити формування програми Інформатизації. Термін її реалізації – три роки. Протягом цього часу ми маємо повністю перейти на систему електронного урядування у всіх галузях діяльності, першочергово це стосується надання послуг у ЦНАПах».
До слова, ознайомлюватись з планом та звітами щодо реалізації Ініціативи «Партнерство «Відкритий уряд» можна на сайті ОДА у розділі «Громадянське суспільство і влада» - http://www.oda.te.gov.ua/main/ua/2792.htm.

Тернопіль

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією