Популярне

Книги ОРО на РРО - за новою формою

Порядком реєстрації та ведення розрахункових книжок, книг обліку розрахункових операцій, який затверджено наказом Міністерства фінансів України від 14.06.2016 №547 (далі – Наказ №547) внесено зміни до форм книг обліку розрахункових операцій (далі – книга ОРО) на реєстратор розрахункових операцій (далі – РРО), книги обліку розрахункових операцій на господарську одиницю.

Зокрема, затверджені форми книг ОРО передбачають відображення загальної суми розрахунків (графа 5), суми розрахунків, що оподатковуються податком на додану вартість (графа 6), суми розрахунків, що оподатковуються акцизним податком (графа  7), суми податку на додану вартість (графа 8), суми акцизного податку (графа 9).
Отож, на сьогодні перші, другі та наступні книги ОРО на РРО мають реєструватись виключно за новими формами.
Суб’єкти господарювання можуть продовжувати використовувати раніше зареєстровані книги ОРО на РРО за старою формою до першої із подій:
- закінчення книги ОРО;
- завершення строку служби або припинення застосування відповідного РРО;
- виникнення підстав для перереєстрації або скасування реєстрації книги.
Такі книги дозволяється перереєстровувати лише у перехідний період – протягом місяця після набрання чинності Наказом №547.
Після спливу зазначеного терміну при виникненні підстав для перереєстрації книг ОРО здійснюється реєстрація другої або наступної книги ОРО на РРО за новою формою.
Відзначимо, що суб’єкти господарювання, діяльність яких пов’язана з реалізацією підакцизних товарів, у касових чеках яких обов’язковим реквізитом є дані про акцизний податок, використовуючи книги ОРО за старою формою, здійснюють записи таким чином:
1) у назвах граф 6,7 книги ОРО за старою формою слід дописати знак „/” та відповідно слова „за ставкою акцизного податку”, „сума акцизного податку”;
2) за наявності розрахункових операцій за товари підакцизної групи послідовно вносяться:
- у графу 6 – сума розрахунків, що оподатковуються за ставкою податку на додану вартість, „/”, суми розрахунків, що оподатковуються за ставкою акцизного податку;
- у графу 7 – „сума ПДВ”, „/”, сума акцизного податку.
Для зручності ведення книги ОРО ДФС рекомендує суб’єктам господарювання звернутись до органу ДФС за місцем реєстрації книги для реєстрації другої та наступної книги ОРО на РРО за новою формою. Така реєстрація може бути здійснена у будь-який час.
Детальніше про це йдеться у листі ДФС України від 05.08.2016 р. №26665/7/99-99-08-01-03-17.
 

Відділ організації роботи Головного управління ДФС у Тернопільській області
Всі статті автора

Тернопіль

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією