Популярне

У тернопільських школах з’являться пожежні сигналізації?

 Щороку з міського бюджету виділяють кошти на капітальні ремонт шкіл, заміну покрівель, упорядкування спортивних майданчиків. Однак питання щодо оснащення шкіл протипожежними засобами постійно відкладалося: чи то через брак коштів, чи через інші обставини. Чи отримають діти належний захист цього разу?

 Тему розглянули під час круглого столу, який був присвячений проблемам освіти Тернополя. Наразі пожежні сигналізації встановили тільки в деяких школах. За словами заступника начальника Тернопільського міського відділу управління ДСНС України, Володимира Солотвінського, пожежна безпека – слабке місце місцевих шкіл. Вони не обладнані системою евакуації, відповідним оснащенням та освітленням.

Минулого року міська рада виділила 1 250 000 грн на ремонт спортмайданчиків 2 та 11 шкіл міста. Постало питання: чи не краще було б відтермінувати ці дії, замість чого встановити протипожежну систему? Присутні зазначили, що питання неоднозначне, оскільки під час опитування «Що важливіше: пожежна сигналізація чи спортивні майданчики?» думки вчителів та учнів розділилися б. Під «опікою» місцевого відділу освіти 90 навчальних закладів, якщо виділити з бюджету кошти на те, щоб повністю забезпечити їх засобами боротьби з вогнем, сума обійдеться в декілька мільйонів. Начальник управління освіти міської ради, Ольга Похиляк, висловила надію, що цьогоріч частина необхідних коштів таки буде виділена. Заступник міського голови з фінансів відповіла на це обіцянкою, що кошти для встановлення пожежних сигналізацій будуть.

Ольга Рогацька
Всі статті автора

Тернопіль

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією