Популярне

Тернополянин закликає Цукерберґа здивувати нас!

Ми мали аналогове дитинство і вже цифрову молодість та зрілість пише Володимир Гевко.

Ми люди, котрі переключали телевізійні канали плоскогубцями і вибирали фільтр для фото у інстаграмі. Ми накручували диски телефонів, чемно чекаючи поки потрібна цифра вернеться на своє місце і переглядали довжелезний список контактів на сімці, дивуючись «Андрій авт» - хто це? Закусивши язика, ми старанно виводили на аркуші в клітинку «Доброго дня» і чистили папку «спам». Я дуже добре пам’ятаю цей доведений до автоматизму рух розгортання зошита з математики рівно посередині і відгинання скріпок, які іноді дуже боляче залазили під нігті. Бо епістолярний жанр потребував легкої пожертви вже зі старту. Вирваний подвійний аркуш означав листа або літачка або паперову хлопавку. А записані вже за половину зошита уроки означали те саме, що зараз означає переповнена скринька на поштовому клієнті - що листів більше не буде. Іноді ми почуваємось так, ніби прожили два або більше життів, бо це забагато як для одного сіромахи – накручувати на олівці касетівку, потім сіді, потім емпетри і 300(триста!!!) пісень, і потім шість тисяч треків у вінампі, 6000/12=500 касетівок, асортимент нормального музичного магазину 90-х! Але слухати вже не було шо. Скіп, скіп, скіп. Тоді для нас, перенасичених, придумали рандом – ніби те саме наше життя і ті ж пісні, але комп сам став вибирати яку грати. І це був геніальний обман, дати людині відчуття несподіванки у тому, що її вже безкінечно замахало. У 2000-х мішок, який нам відсипав життя, порвався і нас засипало потоком пісень, книжок, фільмів, рефератів та різноманітного контенту. І ми різко втратили інтерес до цього всього, бо ніщо так не перенасичує як надмірний вибір, з котрим ми не здатні справитись. Але найгірше трапилось з оточенням. Миле не-більше-десяти коло приятелів 90-х пішло у минуле. Інтернет. А потім соцмережі почали видавати нам нових людей із швидкістю декілька в секунду. І ми не здатні тепер якісно прослухати нову, знайому нам, людину, як пісню на касетівці, вдумливо, з паузами і зосереджуючись на її мелодії. Лише скіп, скіп, скіп. Зараз ми бігаємо від людей до людей, як на якомусь ігровому шоу на час, не здатні зачепитись один за одного. Скоро ми перестанемо додавати в друзі чи вишукувати цікавих. Розроблять рандомні механізми пошуку і підбору тих, з ким нам може бути цікаво і хто розважить на тиждень-два. Здивуй нас, Цукерберґ.

Тернопіль

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією