Популярне

Тернопільський бухгалтер –експерт взяв участь у найважливішій події цієї осені для бухгалтерів.

У Києві відбувся Всеукраїнський форум «Бухгалтер майбутнього»
Як проходив форум поспілкуємося з його учасником бухгалтером-експертом Павлом Іванечком.
 

Пане Павло, розкажіть детальніше про форум

Insight форум «Бухгалтер майбутнього» відбувся за ініціативи Всеукраїнського бухгалтерського Клубу «Баланс». Організація подібних заходів вже є традиційним для бухгалтерів України. Такі форуми та зібрання дають можливість бухгалтерам дізнатися багато нового стосовно власної професії, невід’ємною складовою також є хороший настрій та якість організації.
Водночас, цьогорічний форум є особливий, адже учасники завдяки доповідям спікерів змогли побачити та відчути в якому напрямку розвивається наша професія, на що потрібно звернути увагу щоб стати справжнім професіоналом своєї справи та завжди залишатися в тренді.

Про що саме вдалося дізнатися від спікерів форуму?

В першу чергу я б відзначив доповідь старшого консультанта Секретаріату Комітету ВРУ з питань податкової та митної політики Лідії Чорногуз. Посадовець розповіла стосовно затверджених змін до ЗУ «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» які розпочнуть діяти з 1 січня 2018 року. Зміни суттєві, зокрема вводиться поняття підприємств що становлять суспільний інтерес, такі підприємства проходитимуть незалежну перевірку у вигляді зовнішнього аудиту фінансової звітності щорічно. Крім цього, змінами запропоновано нову класифікацію підприємств та введено деякі нові форми звітності для окремих категорій підприємств («Звіт про платежі на користь держави» та «Звіт про управління»).
Також на форумі були озвучені новації щодо податкового законодавства, які ВРУ традиційно ухвалює на передодні нового року. Головним нововведенням має стати податок на виведений капітал, що замінить сьогоднішній податок на прибуток. Така зміна сприятиме зменшенню випадків з приховування величини чистого прибутку підприємств, адже прибуток не буде оподатковуватися аж до моменту виплати дивідендів кінцевим беніфіціарам (власникам). Таким чином суб’єкти господарювання зможуть усю суму чистого прибутку вкладати в розвиток та розбудову підприємства.
Значна частина доповідей була приділена розвитку електронних сервісів та електронному документообігу. Слід зазначити, що в Києві використання електронного документообігу є значно масовішим аніж в регіонах. Для прикладу навіть деякі комунальні підприємства застосовують електронний документообіг що дозволяє економити значну суму коштів на друк та закупівлю паперу.


У соціальних мережах Ви опублікували фото першого робота бухгалтера.
Так справді. На форумі було представлено першу робо-жінку бухгалтера на ім’я Кікі. Організатори показали, на прикладі умовної співбесіди на роботу, вміння робота аналізувати інформацію та відповідати на запитання. Кікі (робот-бухгалтер), презентувала себе як робота, що може виконувати значну кількість бухгалтерських операцій а також формувати звітність із вихідних даних.
Звичайно ми розуміємо, що із розвитком технологій частина рутинної роботи переходитиме на автоматизовану (роботизовану) обробку, у зв’язку з чим професії бухгалтера трансформується, а сам бухгалтер уже й согодні є рівноправним членом саме управлінської команди на кожному підприємстві. Тому важливим для бухгалтера є також регулярне підвищення власної кваліфікації.



Довідка:
Іванечко Павло Мирославович, к.е.н., бухгалтер-експерт ТОВ «Тер Аудит», кращий бухгалтер України 2014 р., громадський діяч, голова Тернопільського осередку МГО «Рада незалежних бухгалтерів та аудиторів». Сфери діяльності: бухгалтерський облік, аудит, оподаткування. Одружений. Разом із дружиною  виховує двоє синів.



 

Світлана Черненко
Всі статті автора

Тернопіль

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією