Популярне

Щедрі преміальні чиновників Гусятина на Тернопільщині або Там, за туманами…

Осіння прохолода принесла на Гусятинщину густі тумани, які приховують від пересічного спостерігача не лише обриси об’єктів навколишнього ландшафту, але й діяльність місцевої влади.  Як співається у відомій українській пісні, за туманом нічого не видно…

Навіть на офіційному сайті Гусятинської селищної ради в розділі «Новини – Наша діяльність» на диво  пусто. Очевидно, всю інформацію про діяльність голови селищної ради Михайла Левицького та його команди покрив той самий туман, що осінніми ранками сизою хмарою вкриває землю.


От, для прикладу, ніяк не зрушиться з «мертвої точки» справа із ліквідацією стихійного сміттєзвалища. Історія давня і відверто неприємно пахне. В буквальному сенсі цього слова. Сміттєзвалище тому й «стихійне», що сміття нанесло черговими природніми стихіями, надуло вітром невідомо звідкіля, а тому й звинувачувати нікого. Хіба можна ставити претензії до погоди? Добре, що туман зліг на землю і вітер стишився. Не так вже й помітно це сміттєзвалище. А скоро мороз вдарить, снігом сміття занесе, то й взагалі в очі не кидатиметься й сморід зникне. До весни. А там, гляди, кропивою заросте. От  і вирішиться «стихійно» питання про стихійне сміттєзвалище.


Довший час у Гусятині відсутнє водопостачання. Тут, правда, вже не природня стихія шкоду нанесла, а людьми «пороблено». Пороблено і задавлено, тому так важко Левицькому зрушити справу із ремонтом бодай частини водогону. А де голова. А голова на місці, приймає щиросердечні вітання від колективу селищної ради з нагоди свого дня народження. Маємо надію, що в час вітання в селищній раді вода знайшлася, до сусіднього джерела бігати не довелося.
Переконані, що вітальні слова від колег в день народження Михайла Левицького були насправді щирими, бо принаймі колективу селищної ради з головою таки повезло. Про це переконливо свідчить інформація про суми отриманих премій посадовцями Гусятинської селищної ради за 2015-2017  роки. За три роки з часу обрання й призначення на посади, 18-ть фахівців селищної ради, на чолі із паном Левицьким, отримали на загал майже 706000 гривень нарахованих премій: 123208 грн. в 2015 році; 307529 грн. в 2016 і 275261 грн. за січень-вересень 2017 року. З цих далеко не скромних сум «доля» голови селищної ради пана Левицького склала за три роки 110006 грн. преміальних.
Щедрі преміальні нараховані, очевидно, за «непосильну»  працю в ім’я і во благо громади. Бо ж не за пустослів’я даються такі винагороди. А те, що не видно результатів тієї праці – то все той туман. От нехай тільки зійде, то й побачимо. І водогін відремонтований, і лікарню облаштовану. Бо поки що тільки лавочки видно, встановлені «для покращення комфортності проживання». Воно й правда: йдеш по воду чи з водою, втомився – присів, перепочив. Вам комфортно, а голові – приємно. І не кажіть…


А може насправді все достатньо прозоро і туман тут ні при чім. Просто панові Левицькому та іже з ним немає чим похвалитися. Посіявши серед жителів громади щедрі обіцянки та здобривши їх патріотичними гаслами в час виборів, Левицькому вже давно пора показати свої ужинки конкретних справ. Та, схоже, щось пішло не так. Чи то поліття таке неврожайне, чи то голова не на місці. Але в голови голова не болить. А може й болить…після дня народження. Цікаво, що співали на святкуванні імениннику: пісню «За туманом нічого не видно» чи «Туман яром, туман долиною»?  Може хтось був, щось чув, підкажіть…

 

Дарина Липко
Всі статті автора

Тернопіль

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Чер
12
Знайшовши якість і захист: де купити найкращі плівки для ламінування

Чи часто ви знаходите себе у пошуку ідеального рішення для збереження і захисту ваших важливих документів та фотографій? Ламінування є надійним способом зберегти документи від зносу, забруднень та вологості. Якщо ви шукаєте найвищу якість плівок для ламінування, то ви потрапили за адресою! У цій статті ми розкажемо вам про найкращі місця, де можна придбати плівки для ламінування, які гарантовано забезпечать вам бездоганний результат.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією