Популярне

В Раді пропонують зупинити нові правила розмитнення «євроблях» на 3 місяці

Один з лідерів РУХУ НОВИХ СИЛ, кандидат в Президенти України, народний депутат Юрій Дерев’янко зареєстрував в парламенті законопроект № 9352 про призупинення на 90 днів нових правил розмитнення автомобілів з іноземною реєстрацією та звільнення від відповідальності за порушення нових правил транзиту.

Про це повідомила прес-служба нардепа.

За словами Дерев’янка, нові правила розмитнення є «грабіжницькими» і до прийняття нового закону потрібен час для знаходження компромісу влади з автомобілістами.

Законопроект передбачає внесення змін до підрозділу 5 розділу XX "Перехідні положення" Податкового кодексу України та зупинення дії законів 8487 та 8488, які встановлюють величезні ставки розмитнення автомобілів та жорсткі правила, штрафи і конфіскацію автомобілів.
Дерев’янко зазначив, що деякі положення цих законів не відповідають конституційним принципам верховенства права та визначенню України правовою державою, а також не враховують правової позиції Конституційного Суду України, у рішеннях якого неодноразово наголошувалося, що визначальними елементами верховенства права є принципи правової визначеності, ясності і недвозначності правової норми.

Зокрема, нардеп наголошує, що закони порушують принцип стабільності податкового законодавства, який передбачає внесення змін до будь-яких елементів податків та зборів не пізніше, ніж за 6 місяців до початку нового бюджетного періоду, в якому будуть діяти нові правила та ставки.

Дерев’янко наголошує, що його законопроект спрямований на захист прав власників автомобілів  з іноземною реєстрацією. Він передбачає, що дія законів  «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів» та «Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України» зупиняється до 1 березня 2019 року.
Також проектом пропонується продовжити дію податкової пільги для стимулювання розвитку ринку вживаних транспортних засобів до 28 лютого 2019 року.

Крім того проектом передбачено, що громадяни України, які порушили з 25 листопада 2018 року до набрання чинності цим законом умови  ввезення на митну територію України і розмитнення авто з іноземною реєстрацією, звільняються від відповідальності за порушення митних правил.

Нагадаємо, 8 листопада Верховна Рада прийняла в другому читанні і в цілому законопроекти про розмитнення автомобілів в Україні № 8487 і № 8488. Перший закон встановлює ставки розмитнення автомобілів, зокрема на європейській реєстрації, а другий передбачає штрафи і конфіскацію автівок в разі нерозмитнення «євроблях».

Тернопіль

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Чер
12
Знайшовши якість і захист: де купити найкращі плівки для ламінування

Чи часто ви знаходите себе у пошуку ідеального рішення для збереження і захисту ваших важливих документів та фотографій? Ламінування є надійним способом зберегти документи від зносу, забруднень та вологості. Якщо ви шукаєте найвищу якість плівок для ламінування, то ви потрапили за адресою! У цій статті ми розкажемо вам про найкращі місця, де можна придбати плівки для ламінування, які гарантовано забезпечать вам бездоганний результат.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією