Популярне

Мандрівник завітав до Тернополя котрий іде з Литви до Грузії (фото)

Маршрут його подорожі проходить через чотири держави: Литву, Польщу, Україну та Грузію. 13 липня мандрівник завітав до Тернополя.

Грузин Ніко Аміргулашвілі, який проживає у Литві, взявся пройти дві тисячі кілометрів, щоб налагодити дружні стосунки між громадянами Литви та Грузії. Проект свій назвав «Building Bride: Vilnius-Tbilisi». Про це пише ЗЗ.

Маршрут його подорожі проходить через чотири держави: Литву, Польщу, Україну та Грузію. 13 липня мандрівник завітав до Тернополя.

– Ідея мого проекту – побудувати символічний міст між Литвою і Грузією, оскільки мої батьки грузини, які  переїхали до Литви, – розповів під час прес-конференції Ніко Аміргулашвілі. – Йдеться про налагодження дружніх відносини з громадянами інших країн, не тільки тих, через які я проходжу, а взагалі зі всіма, кого зустрічаю на шляху. Багато хто допомагає мені зі спорядженням, надає іншу допомогу. Я відчуваю дружнє ставлення людей і саме це є метою подорожі – відносини і стосунки, які треба будувати. Це є міст між країнами, який можливо побудувати кожному, не обов’язково, як я, йти 2000 кілометрів, можна у свій спосіб це зробити. Впродовж усієї подорожі я вражений прихильністю влади, оточуючих та всіх людей на моєму шляху. Я вже пройшов 990 кілометрів, 14 липня планую, що пройдена відстань сягне поза 1000 кілометрів, і залишиться пройти ще тисячу кілометрів до кінцевої точки призначення – Тбілісі. На даний момент я почуваю себе дуже добре, сповнений енергії і сил, і готовий продовжувати подорож.

Свою подорож Ніко Аміргулашвілі розпочав 9 червня у Вільнюсі, і планує завершити її у Тбілісі 25 серпня.  Всього вона займе 80 днів. Ідея такої мандрівки у нього виникла в лютому цього року і він одразу ж почав готуватися до неї. У цій справі йому допомагали 26 компаній різного плану, надавали консультації та спорядження: одяг, взуття, наплічник та все необхідне для пішої подорожі. У населених пунктах, які він проходить, затримується не більше, ніж на день. Виключенням є великі міста, де є що подивитися. З того маршруту, який він пройшов, найбільше Ніко сподобалися Люблін і Львів. З Тернополя він піде до Хмельницького, потім відвідає Вінницю і вирушить до Одеси. Це буде його остання зупинка в Україні, де він планує сісти на паром до Батумі, а звідти помандрує до столиці Грузії.

 

Олександр Микитів
Всі статті автора

Тернопіль

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією