Популярне

Від тепер до дипломів ВНЗ буде прикріплятися ще й документ європейського зразку

В обов’язковому порядку

У цьому році за наказом Міністерства освіти всі ВНЗ зобов’язані супроводжувати дипломи про отримання вищої освіти вкладишами європейського зразка. Про це в ході "гарячої лінії" одному з друкованих ЗМІ заявив міністр освіти України Дмитро Табачник.
"Цього року вперше видано наказ Міністерства освіти, науки, молоді та спорту, за яким усі вищі навчальні заклади (ВНЗ) зобов’язані видати вкладиш до диплома європейського зразка. Зобов’язані. Не просто за бажанням, як це було скажімо в найбільших університетах в минулі роки. Затверджений і сертифікований в Європі, він відповідає Болонським вимогам. Цей вкладиш складається з 8-ми сторінок. 6 сторінок, перші, заповнює ВУЗ, де виставляє всі характеристики отриманої вами освіти за бакалаврською програмою або за магістерською. Причому і в наших оцінках, і (в тих) які за Болонською системою, а також кредити та години, назви предметів, всі вони перекладені і узгоджені з Болонськими вимогами. Тобто саме так буде називатися ваш предмет", - сказав він.

Також за наказом Міністерства освіти ректор вищого навчального закладу або навчальний відділ повинні виготовити і видати студенту вкладиш до європейського диплому протягом місяця після того, як студент звернулися в навчальний відділ, або в ректорат свого університету. "Цей процес контролюється міністерством. Якщо ви звернулися видати вам диплом 22 травня, то не пізніше, ніж 23 червня, вам цей зразок повинен бути виданий", - уточнив міністр.

Він зазначив, що "незважаючи на те, що ще в лютому-місяці всі навчальні заклади отримали від міністерства точний переклад предметів англійською мовою, точні характеристики, розбивку по годинах, на жаль ... не всі методисти навчальних відділів хочуть цим займатися".

Також, за словами Табачника, на оновлення матеріально-технічної бази профтехучилищ з бюджетів різних рівнів з 2011 по 2016 рік планується в цілому виділити більше 3 млрд 550 млн грн. "Сенс цієї програми... насамперед відновити матеріально-технічну базу професійно-технічних професійних учбових закладів, тому що вона дуже застаріла", відзначив він.

Нагадаємо, 15 травня ц.р. тестами з хімії стартувала сесія ЗНО. 17 травня відбулось тестування з російської мови, 19 травня - з географії, 21 і 22 травня здавали математику. 24 травня протестують знання з всесвітньої історії, 26 травня з іноземних мов (англійська, німецька, французька, іспанська). Тести з української мови та літератури відбудуться 28 і 29 травня. 31 травня та 1 червня відбудеться тест з історії України, 5 і червня з фізики та біології.

За правилами здачі зовнішнього незалежного оцінювання, абітурієнт має право складати тести не більше ніж з 4 предметів.

До 1 липня повинні оголосити всі результати, а до 12 липня будуть розглянуті подані апеляції.

Як раніше повідомляв міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник, на ЗНО зареєструвалися 328,6 тис. чоловік. За його словами, в поточному році збільшилася кількість бажаючих здати ЗНО. Зокрема, в 2010 р. зареєструвалися 67% одинадцятикласників, в 2011 р. - 63%, а в 2012 р. - 81%.

Зазначимо, що новими правилами вступу до вузів передбачено, що зовнішнє незалежне тестування в 2012 р. буде проводитися тією мовою, якою абітурієнт навчався в старших класах школи. Дмитро Табачник також повідомляв, що у зв’язку з проведенням чемпіонату з футболу Євро-2012 термін подачі документів для вступу до вузів буде скорочений на один день. "В минулому році - це було з 1 по 31 липня, а тепер це буде з 2 по 31 липня", - сказав Табачник. Пише www.uzhgorod.net.ua

Закарпаття

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією