Популярне

Велодоріжку в Ужгороді займають автомобілі

Велоспорт завжди був популярний серед молоді та старшого покоління. Тож в Ужгороді втілили в реальність давню мрію місцевих велолюбителів. Вздовж набережної Незалежності від лінгвістичної гімназії ім. Шевченка до транспортного мосту з’явилась перша велодоріжка.

Облаштування велодоріжок повинно стати нормою сучасного містобудування. Адже в Ужгороді відсутня мережа вело доріжок, немає спеціальних паркувальних майданчиків.

Приватні підприємці, місцева влада та громадські організації в інших містах країни та за кордоном підтримують велоініціативи і власним коштом споруджують велодоріжки та велопарковки. Велогромада Ужгорода – це тисячі громадян. Вони надають перевагу не лише здоровому способі життя, але й екологічно чистому та безпечному виду транспорту. Велосипед для них не тільки засіб для відпочинкових прогулянок, велосипедами багато ужгородців дістаються до роботи чи місця навчання.

Першу велосмугу в Ужгороді зробила для того, аби велосипедисти, пішоходи та матері з дитячими візочками на набережній Незалежності мали можливість вільно рухатися. Та наразі єдина велодоріжка в Ужгороді вже перетворилась на парковку. Водії ігнорують велосипедну доріжку, що свідчить про їхній рівень культури. Під час зйомки ми нарахували 21 автомобіль на велодоріжці. Також на метровій доріжці велолюбителі можуть в’їхати в декілька люків та дві металеві опори. У цій зоні відсутній і контроль з боку правоохоронців щодо дотримання правил дорожнього руху.



Велодоріжкою місцеві велолюбителі не користуються. У перспективі мало б бути об лаштоване спеціальне кільце від набережної Незалежності, Студентської набережної через Боздоський парк. Пролягатиме воно і Слов’янською та Київською небережними до пішохідної зони. Водночас у місті вивчатимуть можливості облаштування велодоріжок на інших вулицях. Нова велосмуга невдовзі може з’явитися на вулиці Швабській.

Проблеми, з якими найчастіше стикаються велосипедисти – це відкриті каналізаційні люки, ями на дорогах, відсутність велодоріжок і повноцінного освітлення. Саме з цих причин найчастіше травмуються велосипедисти. За одним з останніх національних досліджень Ужгород входить у п’ятірку в антирейтингу міст України із забруднення атмосферного повітря. Тому розвиток екологічного транспорту мав би бути одним з пріоритетних напрямків Ужгорода. Пише zakarpattya.net.ua/

Закарпаття

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією