Популярне

Ремонтнi роботи у найбільшому університетi Закарпаття

Ужгородський національний університет переживає нині масштабні ремонти на всіх своїх об’єктах. За літо вже багато зроблено у приміщеннях приймальної комісії, аудиторіях М1, В1, кабінетах, коридорах, фойє головного корпусу УжНУ.

Як розповів нам Дмитро Юрійович Сойма, проректор УжНУ з адміністративно-господарської роботи, саме там планують зробити сучасну зону відпочинку з Wі-Fі та студентським кафе. Підлогу покриють штучною травою. На стіні буде зображено символіку університету й гімн. Завершуються роботи з реконструкції приміщень бомбосховищ під архів.

 

Виконують масштабне упорядкування паркетної підлоги, а також ремонт у коридорі ректорату та приміщеннях конференц-залу. До вересня планують встигнути зробити: комплексний ремонт приміщень кафедри загальної хірургії на медфаку; малярні роботи в лабораторіях № 251 та коридорах першого та другого поверхів на фізфаку; ремонт металевої покрівлі юридичного факультету; оздоблювальні роботи у приміщення профкому та аудиторіях № 214, 335, 336, 338, 340, 131, 132; укомплектування нової аудиторії у фойє географічного факультету та завершення реконструкції приміщень кафедри земельного кадастру під комп’ютерний клас.

 

Завдяки Програмі східного партнерства Угорщини та України фінансову допомогу отримали на гуманітарно-природничому факультеті з угорською мовою навчання. Наразі там замінено 50 % вікон. Після того, як усі віконні конструкції будуть замінені на сучасні, планується побілка, часткове латання даху, заміна покриття підлоги, приведення до ладу аудиторій. Усе це ще до початку навчального року. Наступні етапи ремонтних робіт, їхнє фінансове забезпечення факультет планує теж за допомогою спонсорів. Питання тепла взимку завжди актуальне, тому до його вирішення керівництво вишу взялося вже тепер. Почали з котелень. Адже старі є економічно невигідними.

 

На сьогодні 98% документації про побудову нових сучасних опалювальних пунктів готове. Саме ці об’єкти контролюватимуть потужність тепла залежно від потреб того чи того університетського об’єкта. Але не все так просто і швидко робиться, як би хотілося. За словами Дмитра Юрійовича Сойми, спочатку фірма-забудовник надсилає до університету прив’язку. Тобто документ, у якому зазначено призначення та місце побудови об’єкта. Адже все має відповідати вимогам безпеки. Після цього відбуватиметься з’єднання новозбудованого об’єкта з тепло-, водо-, газомережами. Наступний етап – затвердження кошторисної документації. Відтак – сам процес будівництва.

 

До початку навчального року планується зведення двох котелень. На випадок, якщо роботу з якихось причин не вдасться завершити, старі тепломережі не ліквідовують. Нині їх перевіряють та ремонтують. У будь-якому разі студенти зустрінуть зиму в теплі. Проект просувається. Робота теж. Планується також встановлення дахової котельні. Технічна документація теж готова. Наразі залишаються невирішеними деякі деталі та питання фінансування. Одне слово, в університеті наводять лад і готуються до зустрічі старших і нових студентів.

 

Світлана Лапига , Медіацентр УжНУ

 

clipnews.info

Закарпаття

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією