Популярне

Зима без снігу вже не міф

Через 20 років в Україні взагалі може перестати випадати сніг 

Новий рік та Різдво без снігу втратили свою святкову атмосферу. Тисячі туристів з усієї України, Білорусі та Росії тинялися Закарпаттям у повному розпачі. Лижі не знадобилися. Багато з них більше не ризикуватимуть резервувати собі місця в наших готелях заздалегідь.



Коли ще років 20 тому вчені лякали світ глобальним потеплінням і розповідали про жахливі його наслідки, то люди майже не звертали на це увагу. Багато крупних промислових країн і досі не підписують Кіотський протокол — угоду про обмеження викидів газів у атмосферу. Клімат змінюється. І невдовзі ми взимку радітимемо снігу, як якомусь рідкісному природному явищу.

Директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда заявив, що через 25—30 років при збереженні тенденції щорічного підвищення температури повітря взимку в Україні взагалі перестане випадати сніг.

«У Києві, наприклад, у січні середня температура за останні 20 років зросла на 2,4 градуса. Якщо ще через 20 років вона зросте на стільки ж, то в найхолодніший місяць року середня температура становитиме мінус 1,5 градуса. Тобто, в більшості днів січня буде плюсова температура і твердих опадів майже не буде», — повідомив він.

За словами Кульбіди, згідно з оцінками Міжурядової групи експертів з вивчення клімату при ООН, протягом наступних 50—100 років на всій планеті збережеться тенденція до потепління. Вчені наголосили, що якщо температура буде так підвищуватися, то контролювати процес глобального потепління вже буде неможливо.

Кульбіда також наголосив, що це може призвести до того, що вже через 50 років температурний режим в Україні кардинально зміниться, що може завдати величезної шкоди різним секторам економіки держави.

Наразі до кінця січня в Закарпатті трохи похолодає і будуть невеликі мінусові температури. Однак у середині лютого температура знову підніметься вище нуля.

 

 

rionews.com.ua

 

 

Закарпаття

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією