Популярне

Закарпатці та військові продемонстрували свою громадянську позицію

23 серпня, в день, коли в країні святкують День Державного Прапора  та 23-ї річниці Незалежності України , на площі Народній в обласному центрі, мешканці Закарпаття в черговий раз продемонстрували свою громадянську позицію щодо згуртованості всього українського народу в справі захисту суверенітету та територіальної цілісності нашої держави, підкресливши єдність армії та суспільства.

У святковому дійстві взяли участь особовий склад обласного та Ужгородського військового комісаріатів, військовослужбовці Ужгородського гарнізону, батальйону територіальної оборони, військової служби правопорядку, прикордонники, співробітники органів внутрішніх справ,  Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Закарпатській області, громадськість міста, представники влади, місцевого самоврядування та духовенства.

Під супровід духового оркестру силовики пройшли урочистим маршем перед присутніми.

Під звучання Державного гімну України віддали честь при урочистому піднятті Державного Прапора представники влади - голова обласної ради Іван Балога,  перший заступник голова ОДА Андрій Сербайло та в.о. Ужгородського міського голови Віктор Щадей.

Саме в цей день, за мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності  було проведено нагородження рідних та близьких загиблих військовослужбовців - Сергія Мартина та Олександра Попадинця орденом «За мужність» III ступеня посмертно. 
Перед присутніми з палкою промовою виступив заступник військового комісара Закарпатського ОВК, який брав участь в АТО у складі  51 окремої механізованої бригади підполковник Петро Марко, який відзначив:
«За незалежність своєї держави треба боротися, її ніхто не дарує. Воїни України щодня під жовто-блакитними знаменами ідуть у бій на сході України, кладуть життя, душу і тіло  задля мирного неба над рідною землею. Ми переможемо, бо з нами Бог»

Завершились урочисті заходи покладенням квітів присутніми до підніжжя Кобзаря, під супровід Закарпатського народного хору.

 

 

 


прес-група Закарпатського ОВК

 

Закарпаття

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією