Популярне

Як розіграли ужгородців. Правда про «Альтернативний День міста»

Журналісти «Кавіль Ньюз», як і обіцяли, продовжують слідкувати за політичними ігрищами, які відбувають в нашому місті. Завжди шукай кому вигідно – ось наш принцип. Так буде і цього разу.

Коротка передісторія до цієї статті.

Вчора 03.10 ми опублікували аналітичний матеріал: «Політичні танці. Як «Бліц» став політичнм важелем партії влади», в якому по поличках розклали причину витівки керівника студії сучасного танцю «Бліц», а разом з тим і кандидатом №1 у списку партії «Солідарність». Нагадаємо, що на День міста керівник «Бліц» не дочекалася виступу свого колективу, і зі скандалом покинула площу.

Зазначимо, що 25 жовтня відбудуться місцеві вибори – і кандидати готові йти на різні хитрощі заради перемоги. Наша редакція не хоче, щоб і нас, і ужгородців тримали за бовдурів, видаючи різні політичні фокуси за моральну принциповість.

ФАКТ 1. Чому так званий «Альтернативний День міста» — політичний хід

По-перше, безпосередньо на оголошенні можна побачити, що відбувається це свято «за підтримки Михайла Качура». Про нього ми напишемо трохи нижче, зараз лишень зазначимо, що поява цього прізвища на оголошенні про так званий день міста від громади – вже свідчить про політичний підтекст самої акції.

Ось це оголошення:

З сайту: «Заголовок»

Політичний хід очевидний – підміна понять. Нам хочуть приховано сказати, що чинна місцева влада нічого не робить, а ось, наче манна небесна, для ужгородців з’явилася альтернатива. У кожного свої претензії до чинної влади, ми лишень відмітимо, що нас, ужгородців, схоже, намагаються ввести в оману, видаючи звичайний політичний піар за громадську діяльність.

ФАКТ 2. Фруктовий день з «Бліц», напис, який майорить по центру листівки

Вже вдруге вихованців студії сучасного танцю використовують у власних політичних цілях.

Виникає безліч запитань: чи робить це свідомо пані керівник студії, чи знають про це батьки; або ж байдуже, хто платить – під дудку того і станцюємо. Схоже, «Бліц» стає політичним віддзеркаленням Олени Камінської – танцюють там де партійний кандидат.

Для того, щоб нашому читачу стало все зрозуміло: Михайло Качур – балотується в мери від провладної партії «Солідарність», Олена Камінська — №1 у списку цієї ж таки партії. Ось і маємо тандем, який заручився створювати міф про «Політичну альтернативу».

Видання «Про Захід» опублікувало цю ж листівку, ще й, схоже, з надісланим головному редактору партійним текстом, в якому не соромлячись пишуть: «Під час заходу команда «Солідарність» представить усіх своїх кандидатів в депутати Ужгородської міської ради». Хіба це не звичайний брудний політичний піар? Але менше з тим, продовжимо.

ФАКТ 3. Чому саме «Бліц» під прицілом критиків?

На Михайла Качура партія Петра Порошенко та боксера Володимира Кличка «Удар -Солідарність», яка, до речі, недавно об’єдналася, робить великі ставки. І, взагалі, потрібно ж якомога більше своїх людей протягнути до депутатських крісел і вирішувати з далекого Києва політичний ландшафт нашого міста. Тому, у «Солідарності» для подібних випадків існує вже напрацьована схема. Партія «завербовує» до себе так званих місцевих «лідерів думок» — тих, хто активно проявляли себе в соціальних мережах, до яких неодмінно дослуховуються. Також під «вербовку» потрапляють люди, що користуються авторитетом в місті. Яку саме запропонували мотивацію вступу цим лідерам до партій — ми ніколи не дізнаємося. Все залежить від вміння торгуватися того чи іншого майбутнього депутата.

Керівник студії сучасного танцю «Бліц», як ніхто інший, має доступ до такого цнотливого і водночас великого електорального поля – сотень батьків вихованців. Цікаво, чи роздасть пані Олена передвиборчі агіт-листівки своїм вихованцям?

Що потрібно пам’ятати?

Головне зрозуміти: щойно людина переступила партійний список – вона стає членом партії! А значить, вже не може мислити вільно і говорити все, про що насправді думає. Внутрішньопартійна дисципліна – це головне. Ослухався кандидат – відкликали. Тому, перед тим, як читати чи слухати свого друга-кандидата, пам’ятайте – він вже інфікований «політичним вірусом», що можливо і не лікується.

ФАКТ 4. На Михайла Качура великі ставки

В ужгородських ЗМІ кандидата в мери Михайла Качура згадують ледь не щодня. Видання «UA-Reporter» 3.10.2015 опублікує з паном Михайлом, як скажуть серед журналістів, «солодке інтерв’ю» або «джинсу», де без докорів сумління вихваляє пана Качура, згадуючи, який же він справжній працівник ПАТ «Турбогазу».  Видання «Про Захід» також з усіх сил намагається рекламувати його: спочатку макет листівки до так званого «альтернативного Дня Ужгорода». А 03.10.2015 на головній сторінці цього ж таки видання красується подібна «солодка» стаття під назвою: «Михайло Качур: про минуле, сьогодення і майбутнє – своє та свого міста».

Копія зроблена з сайту «Про Захід» 03.10.2015

02.10.2015 – ТАКЕ САМЕ інтерв’ю з тими ж помилками з’явилося й у видання «Заголовок». Жодне з онлайн-видань не зробило гіперпосилання на першоджерело – ймовірно, це видання «Заголовок», що розмістило цей матеріал раніше від інших, ще 2.10. Схоже, піарники Михайла Качура, навіть не заморочувалися над написанням різних матеріалів для різних видань, а просто розіслали той самий текст та однакові фотографії усім, хто погодився його публікувати. Подібне розміщення інтерв’ю без жодного приводу під час виборчих перегонів – ніщо інше, як замовний піар кандидата. За які гроші відбулося подібне розміщення – ще те питання!

ФАКТ 5. Тотальне маніпулювання

З різницею в 12 хвилин на двох виданнях «Заголовок» та «Про Захід» з’являється одне й те ж оголошення про «Фруктовий день з Бліцом». В цих новинах міститься той самий текст, тут навіть додавати нічого, самі прочитайте цей винятково політичний допис:

«Родзинкою свята стане великий концерт студії сучасного танцю «Бліц». Перший номер у команді «Солідарність» Альона Камінська, яка є багаторічним керівником студії виведе на сцену 300 своїх вихованців.»

Хочете побачити шоу, — тоді доведеться стати жертвою політичних реклам. Ось, що мається на увазі під гарними словами з оголошення.

Без жодної перевірки фактів, таке серйозне видання як «Заголовок», поширює подібну інформацію в категорії «НОВИНА», а не реклама, стаючи не журналістами, а копіювальними станками.

Копія з сайту «Заголовок» від 03.10.2015

нша справа видання «Про Захід», головний редактор цього онлайн-медіа, схоже, і не замислюється про якісь журналістські стандарти, адже публікує бездумно усе, що пов’язане з «Солідарністю». Тому, претензія більше до «Заголовку».

Журналісти видання «7 днів» у статті від 03.10.2015 звернули увагу на те, що організатори так званого «Альтернативного дня міста» заплуталися у власному ж потоці свідомості.

Присвятили свято показу кандидатів від партії «Солідарність» до Всесвітнього дня боротьби з цукровим діабетом! Маленький нюанс, просто перед тим, як писати можна заглянути на ту ж таки «Вікіпедію», щоб переконатися, що Всесвітнє свято відзначають аж ніяк не 3 жовтня, а лишень через місяць – 14 листопада! За логікою організаторів, вже сьогодні можна відзначити свято Миколая, або ж Різдво.

Вже не говорячи, що керівники вирішили підкріпити свій альтернативний день історичним минулим, вказавши, що подібне свято вже відзначалося в нашому місті. Ми нагадаємо, що подібне свято НАМАГАЛИСЯ відзначати не рік тому, а ще в 2013 році, і воно не зовсім вдалося.

Тоді пара людей вирішили розважити містян після офіційного Дня народження, так буде коректніше назвати той «Альтернативний День міста», який згадують в оголошенні партійні організатори.

Речі пропонуємо називати своїми іменами. Тому правильно було б на оголошенні написати так: «День, коли партійні кандидати вирішили заявити про себе місту».

Ми продовжимо слідкувати за політичними викидами усіх партій. Адже ставимо головне питання під час виборів – кому вигідно? А ви підписуйтеся на наші новини, щоб першими дізнаватися про них!

 

 

Джерело: http://www.kavilnews.com/holovna/yak-rozigrali-uzhgorodciv-pravda-pro-alternativnij-den-mista/

 

 

Закарпаття

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією