Популярне

У Мукачеві перейменовано ряд вулиць на честь загиблих героїв на Донбасі

Геннадій Москаль підписав третє розпорядження про перейменування вулиць у рамках Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону їхньої символіки».

Згідно з документом, вулицю Боженка в місті Мукачево Закарпатської області перейменовано на вулицю Олександра Бабича (майор, заступник командира батальйону 128-ї гірсько-піхотної бригади. Загинув у листопаді 2014 року внаслідок мінометного обстрілу біля Дебальцева. Похований у Мукачеві).
Вулицю Жовтневу в Мукачеві перейменовано на вулицю Олексія Гуртова (майор, командир батальйону 128-ї гірсько-піхотної бригади. Загинув у лютому 2015 року в бою поблизу Дебальцева. Похований у Мукачеві).
Вулицю Котовського в Мукачеві – на вулицю Дениса Кисельова (капітан, заступник начальника штабу 128-ї гірсько-піхотної бригади. Загинув у лютому 2015 року біля Дебальцева. Похований у Мукачеві).
Вулицю Петровського в Мукачеві – на вулицю Олександра Павлюка (старший прапорщик 128-ї гірсько-піхотної бригади. Загинув у лютому 2015 року внаслідок артилерійського обстрілу в Станиці Луганській. Похований у Мукачеві).
Вулицю Тельмана в Мукачеві – на вулицю Павла Стеця (головний сержант 128-ї гірсько-піхотної бригади. Загинув у листопаді 2014 року внаслідок мінометного обстрілу біля Дебальцева. Похований у Мукачеві).
Вулицю В’ятську в Мукачеві – на вулицю Сергія Вербицького (прапорщик 128-ї гірсько-піхотної бригади. Загинув у січні 2015 року внаслідок поранення біля Дебальцева. Похований у Мукачеві).
Вулицю Колгоспну в Мукачеві – на вулицю Роберта Кіса (солдат Чопського прикордонного загону. Загинув у жовтні 2014 року в бою біля Волновахи. Похований у Мукачеві).
– Внаслідок бойових дій на Донбасі загинуло восьмеро мешканців Мукачева, – коментує своє розпорядження Г.Москаль. – Це справжні патріоти, які боронили незалежність і територіальну цілісність України. Незважаючи на те, що в місті по сьогодні є багато топонімів із «радянськими» назвами, які не мають жодного відношення до Мукачева чи Закарпаття, міською радою на честь загиблих перейменовано лише одну вулицю – Вільгельма Штолцеля (колишня Бакуніна). Однак на увічнення пам’яті заслуговують усі герої, які віддали за Україну свої життя.
 

Іннеса Свіца
Всі статті автора

Закарпаття

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією