Популярне

Перечинщина отримає з обласного бюджету кілька мільйонів гривень з ініціативи депутата від партії «Відродження» Петра Грицика

28 липня 2016 року

Один із найпрекрасніших в туристичному сенсі районів Закарпаття – Перечинщина – постійно в центрі уваги депутата від округу в Закарпатській обласній раді Петра Грицика. За його сприяння сьогодні, під час чергової сесії Закарпатської облради, на об’єкти району в різних населених пунктах виділено кілька мільйонів гривень.

 

З ініціативи Петра Грицика та за підтримки всіх депутатів від фракції «Відродження» в Закарпатській обласній раді сьогодні, 28 липня, було ухвалено рішення «Про внесення змін до рішення обласної ради від 05.01.2016 №134 «Про обласний бюджет на 2016 рік» (зі змінами). Згідно з рішенням, з обласного бюджету виділено значні кошти на виконання найнеобхідніших робіт по багатьох об’єктах району.

Так, зокрема, за ініціативи П. Грицика, 1,1 млн грн будуть спрямовані  на виготовлення проектно-кошторисної документації добудову центрального входу Порошківської ЗОШ І-ІІІ ступенів (900 тис грн) та на виготовлення проектно-кошторисної документації та капітальний ремонт покрівлі сільського клубу в селі  Мокра Перечинського району.

Крім того, 2 мільйони 75 тис грн як співфінансування до Програми співробітництва Закарпатської області України та Пардубіцького краю Чеської Республіки. У рамках цієї програми загалом по області будуть виконані низка об’єктів. Серед них – і ті, що розташовані в Перечинському районі.

«Сьогодні під час засідання сесії депутати Закарпатської обласної ради виділили гроші на низку соціальних об’єктів, які фінансуватимуться в рамках згаданої Програми співробітництва, - прокоментував П. Грицик. – Серед них – капітальний ремонт фасаду навчального корпусу ЗОШ І-ІІІ ступенів у селі Порошково (400 тис грн), і реконструкція котельні ДНЗ с. Ворочево (500 тис грн), і будівництво котельні та системи парового опалення Вільшинківського НВК Перечинського району (175 тис грн)».  
 
Крім того, з ініціативи Петра Васильовича цього року виділять 1 млн 51 тис грн так званих «екологічних» коштів на ліквідацію аварійних ділянок берегоукріплення річки Бистрик у селі Тур’я Бистра на перечинщині. «Якраз напередодні сесії з секретарем сільської ради цього населеного пункту Васеною Машкаринець ми оглянули ці берегоукріплення, - прокоментував Петро Васильович. - Одна частина берега гірської річки ще раніше укріплена за кошти програми комплексного протипаводкового захисту в басейні р. Тиса, на іншу коштів забракло. Сьогодні за підтримки депутатів від фракції «Відродження» в обласній раді ми ухвалили рішення про фінансування відповідних робіт, тож є сподівання, що незабаром понад півтори тисячі жителів села спатимуть спокійно, не побоюючись, що дощі й паводки завдадуть шкоди дворогосподарствам, городам, дорозі…».
Крім того, зі слів Петра Грицика, ще 199,5 тисяч гривень з обласного бюджету буде спрямовано на заходи з енегоощадності: мова йде про придбання нового котла на тверде паливо для Тур’я-Реметівського психоневрологічного інтернату. «У цьому закладі вкрай потрібне оновлення окремих котла, оскільки діючий – вкрай застарілий, зношений, аж 1976 року випуску, і при величезних затратах не дає того ефекту, що потрібно», -  розповів депутат. З його слів, фінансування усіх вищезгаданих робіт розпочнеться вже найближчим часом.
 

Прес-служба Закарпатської обласної організації партії «Відродження»
Всі статті автора

Закарпаття

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією