Популярне

Сумнозвісне "кнопкодавство" Верховної Ради, здається, ніхто не здатен подолати

А от на місцевому рівні, точніше, на рівні облради, депутатам, схоже, можуть "дати по руках". Голосувати за "того хлопця" депутати облради почали порівняно недавно - восени минулого року.

Раніше за ними таких подвигів помічено не було. Перша ластівка "кнопкодавства" зафіксована 28 жовтня 2011 року, і про це написала газета "Місто". Тоді ж голова облради Сергій Татусяк порушення в діях депутатів не побачив. А 14 лютого хвиля бажання допомогти ближньому своєму, який кудись вийшов, або взагалі не прийшов на пленарне засідання, просто захопила депутатів. І фото того, як вони голосують за себе і за "того хлопця", з’явилось вже у всіх місцевих газетах.
Як пізніше розповів голова комісії з питань регламенту, депутатської діяльності і етики облради Анатолій Ворона, інформаційна хвиля спонукала громадську організацію "Комітет самозахисту вінничан" написати заяву в прокуратуру. Обласна прокуратура не знайшла у діях депутатів ознак кримінального злочину, проте знайшла порушення цілого ряду статей закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" і регламенту облради.
На черговій сесії облради, 27 квітня, обласні депутати поводилися доволі стримано і свої руки тримали при собі. Журналісти, які націлились на "кнопкодавців", упіймали тільки двох, котрі перед тим, як проголосувати "за друга", підозріло озирались. Причина такої поведінки обранців з’ясувалась в кінці сесії, коли на трибуну вийшов голова комісії з депутатської діяльності і етики Анатолій Ворона і зачитав висновки комісії.
- Комісія встановила, що 14 лютого 2012 року відбулась 10-а сесія 6 скликання, в ході якої присутні в залі депутати використовували для голосування картки відсутніх депутатів. Так, депутати Олександр Мельник, Любов Коваленко, Олег Новіцький, Сергій Чорноокий, Анатолій Жучинський, Валерій Якимець голосували за своїх колег. - Крім того, за відсутніх депутатів голосували навіть запрошені особи.
Комісія вирішила винести цим депутатам перше попередження. На недепутатів, які голосували, комісія поскаржилась їх керівникам. І рекомендувала відтепер тримати всі депутатські картки у сейфі і видавати їх на руки тільки у день сесії.
Не всі депутати вислухали ці слова спокійно. Так, "регіоналка" Тетяна Антонець, очевидно, була ображена висновками комісії, тому на виступ Анатолія Ворони прореагувала просто несподівано:
- Чи вважаєте Ви, як правоохоронець з багатолітнім стажем, - звернулась вона до Анатолія Ворони, - що фотографія може бути доказом? Нині комп’ютерні технології можуть зробити все, тому на наступний раз пропоную бути більш обережними із рішеннями комісії і її висновками, фотографія не може бути доказом. У вас немає свідків!

Перше попередженя - це, звісно, не Бог зна, яке покарання. Але, це вже щось. Можливо, нашим, ще не зіпсованим "верховнорадським" цинізмом депутатам цього вистачить. Подивимось. Пише misto.vn.ua/

Вінниця

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією