Популярне

Кельце та Вінниця підписали угоду про партнерство

Вінниця та польське місто Кельце підписали нову угоду про партнерство, дружбу та співробітництво.

З польським Кєльцем Вінницю пов’язують давні побратимські зв’язки. Перша угода про дружбу між містами була підписана ще за радянських часів у 1959 році. Але нові часи вимагають нових протокольних документів. Це й засвідчили вінницький міський голова Володимир Гройсман та президент Кельце Войчех Любавський, скріпивши своїми підписами оновлену угоду. - Ці угоди відкривають нові горизонти для нашої співпраці. - сказав Володимир Гройсман. - Я вдячний за ту постійну турботу про наші стосунки, які виявляє польська сторонка, за постійний обмін делегаціями, за те, що ми маємо справжнього партнера в Європейському Союзі. У відповідь президент Кельце Войчех Любавський подякував за запрошення у Вінницю та за те задоволення, яке йому подарував цей візит. - Кельце має шість міст побратимів. - сказав Войчех Любавський. - Але найважливіші з них два - Готем та Вінниця. І так як німецький Готем зробив багато для адаптації Кельце у Євросоюзі, так і ми готові зробити усе можливе, аби Вінниця стала по-справжньому рівноправним містом об’єднаної Європи. Та навіть більше - найкращим містом Європи. На церемонію підписання завітав Генеральний консул Республіки Польща у Вінниці Кшиштоф Свідерек. - Мені подобається, що така довгорічна співпраця між містами продовжується. - сказав Кшиштоф Свідерек. - Вона не просто корисна, а й викликає подив і захоплення в представників інших міст. В той же день представники польської делегації підписали ще два договори про співпрацю з вінницькими колегами - між Політехнікою Свєнтокшинською і технічним університетом, між університетом ім.Яна Кохановського і педуніверситетом ім.Коцюбинського, а також угоду про партнерство і співробітництво між Вищою школою економіки і права в Кельцах і Вінницьким торговельно-економічним інститутом.

Пише Моя Вінниця

Вінниця

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією