Популярне

Молодь Вінниччини запрошують на конкурс імені Кобзаря

На виконання Указу Президента України від 30 вересня 2010 року, № 928 «Про Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка», й відповідно до листа Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 10.10.2012 № 1/9-732, розпочато проведення ІІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка у 2012–2013 навчальному році.

Про це повідомляє Міністерство освіти і науки України.

Конкурс проводиться, як щорічний загальнонаціональний та міжнародний захід, спрямований на підвищення рівня знань з української мови і літератури, регіональних мов або мов меншин, представлених в Україні, забезпечення їх всебічного розвитку відповідно до Закону України від 3 липня 2012 року «Про засади державної мовної політики». Цей захід проходить у рамках державної підготовки до відзначення у 2014 році, 200-річчя від дня народження Тараса Григоровича Шевченка. Інтелектуальні змагання відбуваються згідно з Положенням, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 1 червня 2011 року № 571.

Конкурс проводиться для учнів 5-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів, в тому числі ліцеїстів військових ліцеїв, в чотири етапи (з жовтня по березень), для учнів професійно-технічних училищ, студентів і курсантів вищих навчальних закладів І-ІV рівнів акредитації усіх форм власності та курсантів вищих військових навчальних закладів – в три етапи (листопад-березень).

У престижних мовно-літературних змаганнях може брати участь учнівська та студентська молодь з числа українців, які проживають в інших державах світу.

Завершальний етап конкурсу, учасники якого представлятимуть усі регіони України, відбудеться у лютому 2012 року. Найкращим творцям художнього слова з числа учнівської та студентської молоді, та їхнім наставникам будуть вручені дипломи, відомчі нагороди Міністерства та цінні подарунки. За підсумками міжнародного етапу переможці мовно-літературного марафону із зарубіжжя також будуть відзначені спеціальними дипломами.

Вінниця

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією