Популярне

Вінничани можуть продовжити свій вік, вживаючи деякі види кави

Деякі види кави можуть зробити життя людини довшим, зокрема, кава, варена по-грецьки.

Такі результати дослідження доктора Герасимоса Сіаса з університету "Афінська медична школа" (the University of Athens Medical School), які опубліковано в журналі судинної медицини SAGE, пише "Daily Mail".

Дослідники вивчили літніх жителів грецького острова Ікарія, які можуть похвалитися найбільшою тривалістю життя у світі. І виявили, що чашка кави, вареної по-грецьки, може мати ключове значення для доброго здоров’я серцево-судинної системи.

Однак ті, хто пив звичайну каву, як зазвичай п’ють у Великобританії, приміром, не характеризувалися таким же добрим здоров’ям, говорять дослідники.

"Варена на грецький манер кава, яка багата на поліфеноли та антиоксиданти і містить лише помірну кількість кофеїну, схоже, має чимало переваг у порівнянні з іншими кавовими напоями", - каже автор дослідження Сіас.

На його думку, це дослідження вказує на нові зв’язки між харчовими звичками і серцево-судинними захворюваннями.

Дослідники зазначають, що ікарійці удвічі частіше живуть більше 90 років, ніж мешканці будь-якої іншої частини Європи, і остров’яни тяжіють доживати свої останні роки в доброму здоров’ї.

Вони прослідкували зв’язок між звичкою пити каву і функціями ендотелію, який допомагає регулювати згортання крові і змінює імунну систему. Дисфункціональний ендотелій може призвести до підвищення тиску і діабету.

Останні дослідження показують, що помірне споживання кави може зменшити ризик серцево-судинних захворювань, а також позитивно вплинути на аспекти ендотеліального здоров’я.
З опитаних 142 острів’ян віком понад 65 років, ті, хто пив тільки каву, варену по-грецьки, (87%) мали кращі функції ендотелію, ніж ті, хто споживав інші види кави.

Медперсонал використовував медичні огляди та анкети, щоб отримати детальнішу інформацію про здоров’я учасників дослідження, їхній спосіб життя і тип кавування, на додаток до тестування їхньої функції ендотелію. І навіть у людей із високим кров’яним тиском, споживання кави по-грецьки асоціювалося з поліпшенням функції ендотелію, без негативного впливу на артеріальний тиск.

Доктор Сіас вважає, що необхідні подальші дослідження, щоб задокументувати позитивний вплив кави на серцево-судинну систему.

Грецьку каву традиційно "запікають" у турці на гарячому піску або попелі так, щоб піднялася пінка, а переливши у горнятко, чекають, доки осад опуститься на дно. І подають таку каву зі склянкою води.


повідомляє vinnitsa.info/

Вінниця

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією