Популярне

Відомі історичні дати 20 червня.

1840 року Семюель Морзе запатентував телеграф.
У 1895-му відкрили Кільський канал, що сполучає Балтійське і Північне моря.

Довжина 98 кілометрів, ширина більше 100 метрів, глибина 11 метрів. Канал закінчується парою шлюзів з кожного боку, один з шлюзів призначений для маломірного флоту. Цей шлях економить близько 519 кілометрів,замість плавання навколо Ютландського півострова. Це не тільки економить час, але і уникає морських штормом. Це - найзайнятіша штучна водна артерія у світі.
1991 рік — парламент Німеччини ухвалює рішення про перенесення столиці з Бонна у Берлін.
Маючи 3,4 мільйони населення, Берлін є найбільшим за кількістю мешканців й площею містом Німеччини, і другим найнаселенішим містом ЄС після Лондона.
У 1992 році в Естонії введена національна валюта - крона.
1993 року — футболісти київського "Динамо" вперше стали чемпіонами України.
В останньому турі другого чемпіонату України кияни перемогли на виїзді "Кремінь" - 4:1 - і набрали 44 очки. Стільки ж було в "Дніпра", але динамівці мали кращу різницю забитих і пропущених м’ячів.
20 червня народилися:
1927 року — В’ячеслав Котьоночкін, російський радянський режисер, художник і аніматор ("Ну, постривай!").
У 1932-му народився Роберт Рождественський, радянський і російський поет.
Автор тексту пісень до багатьох фільмів. Серед них українські кінокартини: "Як гартувалась сталь", "Весна 29-го", "Доля барабанщика, "Квіти лугові", "Твоє мирне небо", "Все починається з любові", "За покликом серця" тощо.
20 червня 1967 року народилася Ніколь Кідман, австралійська акторка.
Володарка "Оскара" 2003 року за головну роль фільмі "Години" (також –знялася у фільмах: "Мулен-Руж", "Широко заплющені очі", "Холодна гора", "Австралія" тощо. Одна із найвисокооплачуваніших акторок Голлівуду.


повідомляє 20minut.ua/

Вінниця

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією