Популярне

«Brainstorm» завітає на день міста

Останнім на концерті в честь святкування 650 річниці нашого міста виступить легендарний латвійський гурт «Brainstorm». Команда добре відома українському слухачеві завдяки своїм хітам: «Ветер», «Выходные» та «Maybe» 

Менш ніж два тижні залишилося до дня народження Вінниці. Сьомого вересня на головній сцені біля “Книжки” відбудеться грандіозний концерт з нагоди свята. Головним сюрпризом вечора буде виступ культового гурту з Латвії «Brainstorm».

Ось уже 24 роки команда активно гастролює та не сходить з перших сходинок музичних хіт-парадів. Через те, що російськомовні пісні гурту швидко завоювали серця прихильників та стали справжніми хітами, «Brainstorm» вважають «своїми» на усьому пострадянському просторі. Але історія гурту починається у латвійському містечку Єлгава. П’ятеро шкільних друзів: Ренарс Кауперс (вокал), Яніс Юбалтс (гітара), Гундарс Маушевічс (бас), Каспарс Рогу (барабани) і Маріс Міхельсонс (акордеон) створили гурт. До речі, склад команди залишається незмінним до сьогодні. Навіть після загибелі бас-гітариста Гундарса Маушевічса, його ім’я увійшло до основного складу «Brainstorm» посмертно. А новий басист Ігнарс Вілюмс досі не є офіційним учасником колективу. Хоча грає у команді вже майже десять років. Таким чином музиканти підкреслюють єдність «п’яти елементів» свого гурту.

За роки свого існування «Brainstorm» випустили 21 альбом. Секрет успіху та довголіття гурту учасники команди пояснюють у своїх інтерв’ю.

- Нам пощастило, що у нашої групи немає «господаря», - кажуть музиканти. - Зазвичай колектив підписує контракт з великою рекорд-компанією, яка поступово починає диктувати умови. У нас є менеджер і немає таких проблем. Значить, у нас немає термінів з приводу випуску альбомів: ми нікому нічого не винні. І це допомагає нам жити і співати разом.

Гурт «Brainstorm» був першим, хто представляв Латвію на пісенному конкурсі Євробачення у 2000 році. Тоді вони посіли третє місце. Безперечно, такий успіх вивів команду на міжнародний рівень. Учасники прокинулись у буквальному значенні цього слова знаменитими. Їх почали впізнавати та запрошувати на гастролі по Європі.

Більшість шанувальників творчості гурту закохується у них з перших звуків композиції «Maybe». Самі ж учасники гурту кажуть, що мелодія романтичної пісні з’явилася зовсім не романтично.

- Ця пісня з’явилася на світ і увійшла до нашого репертуару зовсім випадково. Наш композитор одного разу сидів за роялем і підбирав мелодію. Він придумав мелодію, але був не впевнений, чи підходить вона до нашої групи, - розповідають у своїх інтерв’ю музиканти. - Він навіть сказав, що це точно не пісня в стилі Brainstorm. Напевно, справа в тому, що наш композитор зазвичай складає пісні для гітари, а не рояля. Одного разу він зіграв нам цю мелодію, і після цього вона вже не змінилася. Текст теж створювався зовсім не романтично. Автор сидів за комп’ютером і за 15 хвилин написав текст, і після цього в ньому нічого не помінялося.

Також команда добре відома своєю співпрацею з легендарним російським рок-гуртом «Би-2», разом вони записали композицію «Скользкие улицы». Добре відома слухачеві робота з Євгеном Гришковцем та командою «Бігуді». Плід їх співпраці композиція «На заре» та «Песня».

Уже зовсім скоро почути наживо кращі композиції гурту зможуть і вінничани. Тож не пропустіть виступ «Brainstorm» у нашому місті.

Чим ще порадує день міста

За традицією, святкування Дня міста проходить у два дні. Перший день, сьомого вересня, на вінничан чекає справжній музичний марафон. Розважальна програма «Музиканти посміхаються» відбуватиметься на майдані Незалежності. Для вінничан виступить Національний академічний оркестр народних інструментів України та скрипаль Василь Попадюк зі своїм гуртом «Papa Duke Band». Зовсім поруч, біля готелю «Поділля», на вас чекатиме «жива бібліотека», ляльковий театр та квест-гра.

А сквер Козицького перетвориться на «українське містечко». Для вінничан співатиме Микола Янченко, переможець «Голосу країни» Іван Гензера та колоритний «Лісапетний батальйон» (переможці шоу «Україна має талант»). Крім того, для вінничан пекарі спечуть гігантський 650-кілограмовий пиріг, яким пригощатимуть усіх бажаючих.

На площі Театральній виступатимуть зіркові гості зі столиці, які, між іншим, народились у Вінниці – гурт «La Festa» та Дмитро Шуров зі своїм проектом «Pianoboy».

У центральному парку відпочинку пануватиме справжнє дитяче свято. На маленьких вінничан чекають розваги, конкурси та країна із надувних кульок «Шарляндія».

Завершальним акордом першого дня святкування буде великий концерт. На вас чекає виступ епатажної поп-співачки Світлани Лободи та рок-гурту С.К.А.Й.

Наступного дня, восьмого вересня, свято продовжить “Вінніціанський фестиваль” комедійного та пародійного кіно. На свято приїде радянський “Шерлок Холмс” Василь Ліванов, а також відомі актори Гоша Куценко та Сергій Бадюк.

 

 

 

20minut.ua 

Вінниця

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією