Популярне

Невтішний початок опалювального сезону

Гаряча вода прорвала трубу і підтопила п’ятиповерховий будинок по вулиці Володарського, 35. В двох квартирах на першому поверсі потріскались стіни. Господарі змушені були виселитись. Це сталось коли включили опалювання. В одній з виселених квартир мешкала 92-річна бабуся з сином інвалідом. 

 

Це сталося в ніч з 27 на 28 вересня. На сполох почав бити хлопець, який знімав квартиру на першому поверсі. Він прокинувся близько трьох годин ночі від того, що тріщала стіна. Коли став на підлогу, то відчув під ногами воду. Відкривши двері побачив, що з коридору в кімнату тече ціла річка. Хлопець подзвонив старшому по будинку, бо не міг зрозуміти звідки тече. Виявилось, що вода била ключем з-під сходової клітки.

 - Ось я вже трішки засипала піском, а так було видно цеглу, - показує вимоїни під сходовою кліткою старша по будинку Любов Третюк. – Мені через поріг не затекло, бо я намостила ганчір’я, а сусідня квартира дуже постраждала. Ми з сусідом черпали воду на коридорі, а коли він відкрив двері, то побачили, що відійшла стіна і з’явились великі тріщини.

Жінка розповідає, що одразу набрала «101». Але їй якась дівчина сказала, що це не їх справа.

- Мене це обурило до глибини душі, - скаржиться Любов Третюк - Потім приїхав водоканал і вони також відмовили у допомозі. Розвернулись і поїхали. Близько чотирьох годин ранку додзвонилась на «Цілодобову варту» і лише після цього приїхали з рятувальники і з тепломережі. Мнсники говорили, що відкачали з наших підвалів 12 тонн води.

Смерділо так, наче прорвало каналізацію

В одній з квартир одразу після потопу стояв стійкий запах гнилої капусти, мешканці навіть спочатку подумали, що прорвало каналізацію.

- Коли в квартирі №2 зірвали підлогу на кухні зрозуміли, що гаряча вода змішалась з тим, що було під підлогою і утворився такий запах, - розповідає Любов Третюк. - Він стояв десь хвилин 30, навіть відкривали вікна, щоб провітрити.

В одній з постраждалих квартир живе 92- річна тітка Галя з сином інвалідом. Жителі розповідають, начальник ЖЕУ одразу після підтоплення пішов до них і запропонував переселитись в готель. Коли жінка відмовилась, він запропонував перевезти їх в лікарню.

- Збиралась спеціальна комісія яка розслідувала що сталось, - розповідає онука 92-річної мешканки підтопленої квартири Ганна Кіча. - Вони говорили, що труба лопнула на території прокуратури. Зараз на неї поставили латку, але ми хочемо, щоб її взагалі замінили на нову. Трубі вже десь 50 років, боїмось щоб вона знову не лопнула.

 

20minut.ua 

Вінниця

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією