Популярне

ДАІ у Вінниці рекомендує мешканцям використовувати "Флікери"

 В осінньо-зимовий період, коли погіршуються погодні умови і скорочується світлий час доби, зростає кількість дорожньо-транспортних пригод за участю пішоходів.

 Пішоходи повинні знати, що згідно Правил дорожнього руху необхідно рухатися тротуарами чи пішохідними доріжками, а за їх відсутності - по узбіччях. При русі по краю проїжджої частини пішоходи повинні йти назустріч руху транспортних засобів. Перетинати проїжджу частину - по пішохідних переходах, у тому числі по підземним і надземним, а за їх відсутності - на перехрестях по лінії тротуарів або узбіч.

Крім того, в темний час доби, навіть якщо вулиця освітлена, Ви стаєте практично непомітними для водіїв. Темний одяг перетворює людей на невидимок на тлі сірого асфальту, фасадів будинків. Пішоходи в порівнянні з водіями і пасажирами автомобілів є незахищеними учасниками дорожнього руху. Даним категоріям осіб рекомендовано використовувати спеціальні світлоповертаючі (світловідбиваючі) засоби «Флікери».

Вони яскраво світяться вночі у світлі фар автомобілів. Світлоповертачі працюють за принципом дорожніх знаків: вони покриті спеціальним матеріалом, який відбиває і призначені для підвищення видимості пішоходів, велосипедистів, дитячих колясок на дорогах в темний час доби. Флікер виготовляється з спеціального світлоповертаючого матеріалу, який наноситься на текстильну основу, або пластик. Світловий потік повертається до джерела світла. Якісно виготовлений флікер забезпечує помітність пішохода на відстані до 400 м при попаданні на нього світла фар автомобіля.

Державтоінспекція м. Вінниці звертається також і до водіїв транспортних засобів з проханням, бути максимально уважними та обережними під час керування автомобілем. Суворо дотримуйтеся Правил дорожнього руху і пам’ятайте, що найсерйозніша небезпека при русі в нічний час пов’язана з пішоходами. Якщо вдень легко помітити людину, яка стоїть біля узбіччя і хоче перейти дорогу, то вночі його навряд чи помітно. Особливу пильність слід проявляти по відношенню до дітей: через маленький зріст Ви виявляєте їх пізніше дорослої людини. Особливої уваги також гідні пішоходи похилого віку. До того ж вони відрізняються уповільненою реакцією, а також помилковою оцінкою дорожньої ситуації.

Шановні учасники дорожнього руху! Пам’ятайте, що Ваша безпека та безпека Ваших дітей багато в чому залежить тільки від Вас!

"Моя Вінниця"

Вінниця

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією