Популярне

Дитячий садочок для трьохсот дітей відкрили у Вінниці

 Справжнім подарунком до Нового року та Різдва для 300 дітей та їх батьків стало відкриття  нового садочку «Дивограй» по вулиці Маліновського, 21. З завтрашнього дня він вже розпочне приймати малечу. У будівлі, яку було вивільнено минулого року завдяки перерозподілу дітей між школами №№ 1, 10 та 25, після проведення капітального ремонту створені сучасні і комфортні умови для перебування дітей. Ремонтні роботи тривали півроку, на відновлення приміщення для садочку з бюджету міста витрачено 13,6 млн. грн. 

 Через постійне підвищення народжуваності у місті протягом останніх років для Вінниці одним з пріоритетних завдань є збільшення кількості місць у дитячих садках та відкриття нових дошкільних закладів. Лише за останні три роки у Вінниці було збудовано новий дитсадок на «Поділлі» та введено в експлуатацію після капремонту і реконструкції садок №5 по вул. Червоноармійській і №6 по вул. Іванова. Минулого року міською радою було прийнято рішення провести реорганізацію трьох шкіл, що дозволило перевести майже тисячу учнів на навчання у першу зміну, а у вивільненому приміщенні в центрі міста зробити ще один садочок.  

До 1996 року в будівлі по вулиці Маліновського, 21 розміщувався саме дошкільний навчальний заклад. Але через демографічну кризу, яка була на той час, її було передано у користування школі №1. Через 18 років після проведення капітального ремонту приміщення відбулося офіційне відкриття відновленого садочку. А вже завтра він зможе прийняти до трьох сотень маленьких вихованців. 

«Напередодні Нового року у нас дуже гарна подія – відкриття садочку. Якщо подивитися на нього, то він гарний та сучасний, але фактично будівля 1960 року. І тому всі постаралися, щоб тут було комфортно діточкам, і щоб батьки були задоволені, що їх малеча буде виховуватись в гарних умовах. Хочу подякувати всім людям, які доклали свої сили, руки та інтелект для того, щоб створити такий заклад, - з такими словами до гостей свята звернувся в.о. міського голови Сергій Моргунов. - Хочу також побажати, щоб у наступному році всі найкращі сподівання збулися, дітки були здоровими та радували вас, і головне, щоб в нашій країні був мир». 

Педколектив садочку отримав у подарунок від міської ради мультимедійне забезпечення, ноутбук, електропіаніно та проектор.

«Це такий життєстверджуючий захід, бо відкриття садочків, шкіл – це свідчення того, що ми дивимося вперед, рухаємося у правильному напрямку, - зазначив заступник голови обласної держадміністрації Ігор Івасюк. - Цей садочок вже є 12, який  відкрито в області у цьому році. Створено 1300 нових місць в дошкільних навчальних закладах. Це говорить про те, що наш пріоритет – наші діти». 

Загалом у садочку функціонуватиме 9 груп, з яких 2 групи для дітей раннього віку та 7 – дошкільного. Першочергово до закладу приймалися діти, які стоять на черзі до інших садків, але бажають відвідувати цей садочок.

«Я пишаюсь тим, що колективу підприємства «Мур» була надана можливість реалізувати гасло «Все краще дітям» на конкретному об’єкті. Сьогодні ми, проектанти та будівельники, які реалізували цей проект, передаємо садок його колективу. І я впевнений, що в ньому діти будуть почуватися комфортно та затишно», - каже директор підприємства, яке виконувало роботи, Ігор Козловський.

Після капремонту в садку створено всі умови. Сучасні групові кімнати з зручними та гарними меблями, музично-танцювальна зала, медпункт з кабінетом для щеплень, кухня та пральня. Біля будівлі проведено благоустрій, зроблено ігрові майданчики з тіньовими навісами. На капітальний ремонт приміщень дошкільного закладу №19 було спрямовано 13,6 млн. грн. Укомплектування садка необхідним обладнанням, меблями, постільною білизною, посудом, іграшками, медикаментами, господарським та спортивним інвентарем обійшлося міському бюджету ще в 1,7  млн. грн.

http://vmr.gov.ua/

Вінниця

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією