Популярне

Чому у рахунках за газ за грудень багато вінничан побачили «заборгованість»?

Впродовж останніх дніх до ТОВ «Вінницягаз Збут» звернулося чимало вінничан із проханням дати роз’яснення, чому в рахунках за газ за грудень вони отримали суми до сплати, більші за їх фактичне споживання газу.

Аби заспокоїти споживачів та скоординувати їх подальші дії з газопостачальною компанією, ТОВ «Вінницягаз Збут» пояснює:

- якщо споживач отримав рахунок, у якому вказані розрахункові, а не фактичні обсяги спожитого природного газу, це означає, що газорозподільне підприємство не отримало вчасно фактичні показання лічильника газу такого споживача!

«Ми просимо споживачів не панікувати, якщо в рахунку за спожитий природний газ, направленому із заявою – приєднанням, вказано до сплати суму та обсяг спожитого газу, з якими споживач не згоден. При вчасній подачі показань газопостачальнику за поточний розрахунковий період в автоматизованому режимі буде проведено коригування, і вже наступному місяці такої проблеми не виникатиме», - звертає увагу споживачів директор ТОВ «Вінницягаз Збут» Василь Сопільник.

Розрахунковим періодом вважається календарний місяць, То ж якщо споживач взагалі не передав показання газорозподільному підприємству або передав їх невчасно, наприклад, 20 числа, а до кінця місяця залишається 10 або 11 днів, протягом яких споживач продовжує користуватися газом, обсяг споживання газу в такому випадку розраховується на рівні планового місячного об’єму. Тобто, до фактичних показань за 20 днів донараховується споживання до кінця місяця або платіж розраховується  на рівні планового обсягу споживання за повний місяць.

У зв’язку з цим, ТОВ «Вінницягаз Збут» нагадує усім споживачам у Вінницькій області про необхідність щомісячної передачі фактичних показань лічильників. Найкраще знімати показання лічильника та передавати їх газопостачальній компанії в період з 1 по 5 число щомісяця. Це є запорукою того, що в квитанції споживачеві будуть нараховані до сплати фактично спожиті обсяги газу, а не розрахункові. Право здійснювати формування рахунків на рівні планового місячного об`єму газорозподільному підприємству надає Кодекс газорозподільних систем, який набрав чинності 27.11.2015 р. В Кодексі зазначено, що у разі не отримання газорозподільним підприємством від споживача фактичних даних до 6-го числа, обсяг споживання газу визначається на рівні планового місячного об’єму споживання на відповідний період, що розраховується, виходячи з групи споживання побутового споживача.
 

Вінниця

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією