Популярне

Оновлено Інструкцію з оформлення адмінправопорушень

Головне управління ДФС у Вінницькій області інформує, що наказом Мінфіну від 02.07.2016р. затверджено Інструкцію з оформлення органами доходів і зборів матеріалів про адміністративні правопорушення.

Вказаний документ встановлює порядок оформлення матеріалів про адміністративні правопорушення, процедуру складання протоколів та порядок розгляду справ про  адмінпорушення органами ДФС, порядок ведення діловодства в таких  справах, а також забезпечення належного розгляду скарг на постанови у справах по них.
Нагадаємо, за які правопорушення органи ДФС складають протоколи, це зокрема, порушення порядку проведення розрахунків, ведення податкового обліку, надання аудиторських висновків та утримання та перерахування ПДФО і подання відомостей про виплачені доходи; неподання або несвоєчасного подання платіжних доручень на перерахування належних до сплати податків та зборів (обов’язкових платежів); невиконання законних вимог посадових осіб органів ДФС та перешкоджання уповноваженим особам органів доходів і зборів, Пенсійного фонду України, фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування у проведенні перевірок; порушення умов видачі векселів та порядку приймання готівки для подальшого її переказу, а також проведення готівкових розрахунків та розрахунків з використанням електронних платіжних засобів за товари (послуги) та незаконні дії у разі банкрутства та фіктивне банкрутство. Окрім того, контролюючі органи мають право оформляти протоколи про адмінпорушення стосовно порядку провадження господарської діяльності, припинення юридичної особи або підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця (в межах переліку) та подання декларації про доходи та ведення обліку доходів і витрат; зберігання або транспортування алкогольних напоїв чи тютюнових виробів, на яких немає марок акцизного збору встановленого зразка та виготовлення, придбання, зберігання або реалізація фальсифікованих алкогольних напоїв або тютюнових виробів. Також підпадають під правопорушення, які караються фіскальними органами,  зайняття забороненими видами господарської діяльності  та порушення законодавства про збір та облік ЄСВ тощо.
Слід звернути увагу, у разі вчинення адміністративного правопорушення кількома особами, протокол складається стосовно кожної особи окремо. У разі вчинення однією особою кількох адміністративних правопорушень протоколи складаються окремо щодо кожного з вчинених правопорушень. Якщо ж особа вчинила кілька адміністративних правопорушень, справи про які одночасно розглядаються одним і тим самим органом (посадовою особою), стягнення накладається в межах санкції, встановленої за більш серйозне правопорушення з числа вчинених.
Зауважимо, постанова у справі про адміністративне правопорушення підлягає виконанню з моменту винесення, якщо інше не встановлено КУпАП та іншими законами України. А штраф, накладений за вчинення адміністративного правопорушення, має бути внесеним  порушником в установу банку України не пізніш як через п’ятнадцять днів з дня вручення йому постанови, а в разі оскарження такої постанови - не пізніш як через п’ятнадцять днів з дня повідомлення про залишення скарги без задоволення.
Додамо, зазначений документ набрав чинності з 19 серпня 2016 року.

Головне управління ДФС у Вінницькій області
Всі статті автора

Вінниця

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією