Популярне

Запорізькі нейрохірурги провели унікальну операцію із застосуванням 3-D моделювання

Нейрохірурги Запорізької обласної клінічної лікарні вперше провели операцію пластики дефекту лобової кістки черепа титановим імплантатом із застосуванням 3-D моделювання.

Про це журналістам розповів завідувач нейрохірургічного відділення лікарні, кандидат меднаук Сергій Тяглий.  

"Операцію було зроблено 19-ти річній пацієнтці з важкою відкритою проникною черепно-мозковою травмою, з розривом оболонок мозку, розтрощенням мозкової речовини, отриманих у результаті ДТП" - розповів Сергій Тяглий.

Постраждалу на автобусній зупинці на великій швидкості збила п’яна жінка-водій, яка того дня "обмивала" отримання посвідчення водія. За життя дівчини, медперсонал відділення бореться вже близько року. Вона перенесла кілька важких операцій. У результаті проникного поранення в голову стався розрив оболонок, осколки потрапили у речовину головного мозку, що згодом спровокувало розвиток менінгіту та енцефаліту. Хірургам довелося не лише оперувати на відкритому мозку, а й проводити серйозну протизапальну терапію.

За словами Сергія Тяглого, нинішня операція була із розряду естетичної хірургії, і стала завершальною.

"За допомогою титанової пластини пацієнтці захистили ту ділянку мозку, яка внаслідок деструкції кісток черепа у результаті механічної травми залишалася відкритою. Без цієї пластини пацієнтка постійно зазнавала б ризику нової травми мозку - будь-який ненавмисний удар лобом був для неї смертельним. Крім усього, ця косметична операція допоможе дівчині стати зовні такою самою, якою вона була до аварії. Її унікальність полягає ще і у тому, що для проведення операції нами використовувалися штучні оболонки мозку. Ми працювали поруч з очною ямкою і виконали ювелірну роботу, не зачепивши очну склеру і не пошкодивши ока, яке буквально дивом вдалося зберегти після такої травми", - розповів нейрохірург.

За словами лікарів, на цей момент стан пацієнтки нормальний. Вже через кілька днів вона повернеться додому. Після курсу реабілітації, дівчина планує відновитися у вузі і продовжити навчання.

Повідомляє "RegioNews"

Запоріжжя

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією