Популярне

«Запорізький перинатальний центр з точку зору технологій, обладнання та логістики не матиме аналогів в Україні»

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко провів виїзну робочу нараду на будівництві «Запорізького обласного перинатального центру». Очільник області проконтролював хід та якість робіт з реконструкції та обговорив з проектантами та будівельниками перспективи на найближчий період.

Як поінформував керівник проекту Ярослав Шулик, наразі роботи ідуть згідно графіку, основні сили будівельників сконцентровані на облаштуванні магістральних мереж майбутнього перинатального центру.

- Це вентиляція, кондиціонування, електрика, освітлення, протипожежні мережі – тобто усі магістральні мережі сьогодні знаходяться в активній фазі робіт. У березні ж ми плануємо активно зайнятися внутрішніми оздоблювальними роботами, - розповів Ярослав Шулик.

За словами керівника проекту, запорізький перинатальний центр, за своїми технічними показниками буде кращим, ніж у сусідньому Дніпропетровську. Адже фахівці, які працювали над його проектуванням, врахували досвід наших сусідів. Те, що запорізький перинатальний центр буде одним з найкращих в Україні, підтвердив і головний лікар КУ «Міський пологовий будинок № 5» Олександр Кирилюк.

- Я побував у перинатальних центрах у Дніпропетровську, Сімферополі, Житомирі, Києві. З урахуванням побаченого вважаю що наш перинатальний центр буде одним з найкращих в Україні, враховуючи матеріали та обладнання, а головне, у нас вже є підготовлений колектив, який прагне якнайшвидше працювати у нових, набагато сучасніших умовах, - зазначив Олександр Кирилюк.

Голова облдержадміністрації, оглянувши акушерський та гінекологічний корпуси перинатального центру, залишився задоволеним темпами та якістю виконаних робіт.

- Ви лише вдумайтеся: ми отримали дозвіл на початок робіт в обсязі понад 71 млн. грн. лише в жовтні минулого року. І вже сьогодні ми маємо будівельну готовність робіт мінімум на 60%. Те що зробили будівельники, уся команда, за великим рахунком – це подвиг. Нам ніхто не вірив, що ми зможемо це зробити. Але ми довели, що запоріжці, об’єднавшись навколо спільної мети, можуть робити дива, - наголосив Олександр Пеклушенко.

Як зазначив очільник регіону, першу чергу будівництва запорізького перинатального центру буде завершено у 2013 році.

- Наразі головне завдання – це повернути державне фінансування – 24 млн. грн. Ми також маємо віднайти в області 13 млн. грн. власного ресурсу, аби якнайшвидше запусти серце перинатального центру – акушерський корпус. А далі будемо шукати ще 20 млн. грн. та закінчувати другу чергу. Запорізький перинатальний центр з точку зору технологій, обладнання та логістики не матиме аналогів в Україні, - підкреслив Олександр Пеклушенко.

Управління у справах преси та інформації

Запоріжжя

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією