Популярне

У Запоріжжі працює більше 4,5 тисячі вчених

Сьогодні, на честь Дня науки в ЗНУ відбулися урочистості, в яких взяв участь заступник голови ОДА Андрій Запорожченко.
 

У Запорізькій області створена потужна мережа наукових організацій, де працює більше 4,5 тисячі науковців. Справжнім центром освіти і науки в регіоні став Запорізький національний університет, він є одним з найвідоміших класичних ВНЗ країни. Підготовка фахівців вищої кваліфікації здійснюється в аспірантурі ЗНУ за 45 спеціальностями, в докторантурі - за 14 спеціальностями, також працює п’ять спеціалізованих вчених рад по захисту кандидатських дисертацій. Дипломи університету є загальновизнаними в Європі.

Також чиновник повідомив, що за дорученням Президента України, була розроблена Програма активізації економіки на 2013-2014 роки, в якій ключовим моментом є розвиток наукового сектора, а головна роль відводиться розвитку високих технологій.

Андрій Запорожченко подякував вчених Запорізького краю, які всім своєю творчою працею вносять свою лепту у розвиток національної економіки і, зокрема, економіки області.

- Це свято всіх, хто вносить свій внесок у розвиток науки - від студента і аспіранта до іменитого вченого. Завдяки вам наша держава і наш регіон має визнані світом наукові школи, володіє високоефективними технологіями, створює унікальні зразки сучасної техніки, освоює нові методи та теорії, - зазначив представник обласної виконавчої влади.

У рамках Дня науки в травні в усіх вищих навчальних закладах регіону пройдуть Тижня відкритих дверей, презентації і виробничих досягнень, майстер-класів для випускників загальноосвітніх установ, студентів, громадськості.




повідомляє reporter-ua.com/

Запоріжжя

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією