Популярне

В Запоріжжі майже 60% об’єктів громадського та цивільного призначення доступні для маломобільних груп населення

В обласній державній адміністрації

під головуванням начальника Управління містобудування та архітектури ОДА Олександра Билима відбулося засідання комітету доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури. Наразі на території регіону 59,5 % усіх об’єктів громадського та цивільного призначення мають безперешкодний доступ, з них 44,7% облаштовані пандусами і 14,8 % - поручнями та кнопками виклику.

 

   Так, пандусами для інвалідних колясок обладнано 183 будинки органів державної влади та місцевого самоврядування, 265 закладів освіти, 300 закладів охорони здоров’я, 206 закладів культури, 61 будинок органів праці та соціального захисту населення та 24 будинки органів Пенсійного фонду України.

 

   У ході засіданні члени комітету доступності розглянули питання про передбачення коштів у міському бюджеті на 2014 рік у м. Запоріжжя на розробку проекту та будівництво пандусів на зупинках міського транспорту, а також розробку проекту прискорення облаштування міського центрального пляжу засобами доступу для відвідування його маломобільними групами населення.

 

   Розглянуто також пропозиції від Запорізької обласної організації Українського товариства сліпих щодо забезпечення умов для ремонту і встановлення звукових світлофорів та зменшення кількості холодильних установок на зупинках громадського транспорту в Бердянську (перехрестя вул. Праці та вул. Незалежності; перехрестя вул. Дюміна та вул. Праці; перехрестя вул. Незалежності та 12 грудня; перехрестя вул. Димитрова та вул. Орджонікідзе; перехрестя вул. Р.Люксембург та пр. Пролетарський; перехрестя вул. Мелітопольське шосе та вул. Ялтинська). Крім того, учасники наради торкнулися проблемних питань та шляхів їх вирішення щодо створення безперешкодного доступу до будинків культури на території Запорізької області, що сприятиме відвідуванню їх маломобільними групами населення.

 

 

zoda.gov.ua

Запоріжжя

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією