Популярне

В Запоріжжі бригадам швидкої допомоги не дозволяють використовувати сирени

У Запорізькій області у співробітників швидкої допомоги виникла проблема - правоохоронні органи не дозволяють використовувати світлові і звукові сигнали на каретах швидкої допомоги через відсутність відповідних дозволів. Про це сьогодні під час засідання постійної депутатської комісії з питань життєзабезпечення міста Запорізької міськради повідомив заступник директора Обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Володимир Валов.

- Органи ДАІ та дорожньо-патрульна служба забороняють без спеціального дозволу перевозити хворих у машинах швидкої допомоги з увімкненими світловими та звуковими сигналами. Ціна питання на сьогоднішній день - 15 тис. грн для тих машин швидкої допомоги, які треба оформити і отримати дозвіл. Дозвіл на використання звукових і світлових сигналів машинам швидкої допомоги видає департамент ДАІ в місті Києві, - повідомив Володимир Валов.

При цьому він зазначив, що запорізькі підстанції центру екстреної медичної допомоги самі не встановлюють, як це було раніше, сигнальні вогні на карети швидкої допомоги, оскільки отримують укомплектовані спецсигналами автомобілі та обладнані відповідно до стандартів України. Світлові і звукові сигнали на карети швидкої допомоги встановлюють на заводі-виробнику.

- Коли багато людей почали собі встановлювати на автомобілі різні мигалки, вийшов наказ міністра (про отримання дозволу на використання звукових і світлових сигналів. - Ред.), Щоб встановити за це якусь відповідальність і впорядкувати. Дане рішення торкнулося і швидкої допомоги. Колись швидка допомога дійсно самостійно встановлювала вогні і звукові сигнали. Зараз ми отримуємо повністю укомплектовані автомобілі з усіма сертифікатами відповідності, у тому числі і з безпеки руху, - пояснив заступник директора обласного центру екстреної медицини.

Тому, за його словами, багато водіїв, не маючи дозволу на використання спецсигналів, маскують їх підручними засобами - обмотують мішками, куртками, ганчірками, бо дорожньо-патрульна служба зупиняє машину і питає наявність дозволу. Володимир Валов підкреслив, що вже зупинили не одного водія швидкої допомоги, причому із залученням до адміністративної відповідальності з формулюванням «відсутність дозволу на використання світлових і звукових сигналів». Тому він звернувся до запорізьких депутатів з проханням посприяти вирішенню даного питання.

- У мене є пропозиція: сьогодні губернатор дуже стурбований ситуацією в місті, проявляє хороший інтерес - нормально. Я пропоную від імені нашої комісії направити губернатору: шановний Валерій Олексійович, прохання вирішити це питання. Я підготую цей текст від імені комісії. Я особисто вручу Валерію Олексійовичу - нехай він займається, - зазначив голова постійної депутатської комісії з питань життєзабезпечення міста Запорізької міськради Геннадій Рекалов.

Нагадаємо, 13 липня в Хортицькому районі Запоріжжя на виїзді з підстанції швидкої допомоги по вул. Новгородської, 30, карета швидкої допомоги потрапила в аварію. В результаті ДТП автомобіль був пошкоджений, фельдшер отримала забій плеча.

 

reporter-ua.com/2014/07/30/zaporozhskim-brigadam-skoroy-pomoshchi-ne-razreshayut-ispolzovat-sireny

Запоріжжя

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією