Популярне

У Запоріжжі підрахували, скільки грошей піде на заміну мереж у багатоповерхівках

 У Запоріжжі підрахували терміни і кількість грошей, необхідні для повної заміни інженерних мереж в 300 житлових будинках, визначених КП «Підстава» в якості об’єктів ремонту під взяті кредитні гроші. Про це йшлося на прес-конференції, яка пройшла в Муніципальному прес-центрі.

За словами начальника управління з утримання житлового фонду КП «Підстава» Сергія Сіроусом, ремонт 300 будинків влетить в копієчку - 22 млн 121 тис. 162 грн. Орієнтовна вартість матеріалів на один житловий будинок становить:
 
4-поверховий - 47 тис. Грн;
5-поверховий - 70 тис. Грн;
9-поверховий - 120 тис. Грн.
Також Сергій Сіроусом зазначив, що виконання робіт з поточного ремонту здійснюється завдяки оплаті городян за послуги з утримання будинків та прибудинкових територій.
 
- А заборгованість населення перед ДКП «Підстава» на 1 серпня складає 134 млн 502 тис. 226 грн, в тому числі за утримання будинків і прибудинкових територій - 79 млн 647 тис. 210 грн. Тому в зв’язку з майбутнім обмеженням опалення житлових будинків в опалювальний період ведеться роз’яснювальна робота серед населення про необхідність збереження тепла в квартирах і житлових будинках, раціональне використання газу та економії енергоресурсів, а також розроблений текст звернення до мешканців, який розміщується на під’їздах житлових будинків, - підкреслив Сергій Сіроусом.
 
Нагадаємо, що Запорізька міська рада прийняла рішення дозволити КП «Підстава» взяти кредит на ремонт житлового фонду та підготовку його до зими. В департаменті ЖКГ власних коштів на ремонтні роботи не вистачає. Правда, депутати підкреслили, що кредитні кошти мають бути використані виключно на закупівлю будівельних матеріалів та оплату робіт, а не на зарплати, страхові виплати і податки.
 
10,5 млн гривень піде на ремонт 300 об’єктів, де ці роботи необхідні. Гроші витратять на покрівельні роботи, ремонт інженерних мереж і ліфтів, заміну запірної арматури, ремонт панельних швів. Сам кредит підприємство зможе отримати у вересні.

 
 
reporter-ua.com/2014/08/12/v-zaporozhe-podschitali-skolko-deneg-uydet-na-zamenu-setey-v-mnogoetazhkah

Запоріжжя

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією