Популярне

Жители домов в центре Запорожья протестуют против незаконных киосков

До глави Орджонікідзевській райдержадміністрації Зої Лимарчук, а також до правоохоронних органів через ЗМІ звернулися мешканці з проханням розібратися в ситуації, що склалася у дворі їхнього будинку. Пару тижнів тому на внутрішньобудинкової території на пр. Леніна, 192, та Панфіловців, 7, на зеленій зоні (6х8 м) біля дитячого майданчика робочі виклали тротуарну плитку.

Коли жителі поцікавилися у робітників, що буде розміщено на даній ділянці, вони відповіли, що це буде чудова спортивна площадка для дітей. Однак днями на ділянці в нічний час доби були встановлені два кіоски, в яких планують відкрити пункти прийому склотари.

Таким чином, за словами мешканців будинків, у них у дворі фактично оселяться алкоголіки, бомжі, процвітатиме антисанітарія, бите скло і т.д. Поряд з будинком є ​​сім магазинів, Критий ринок, де вже є пункт прийому склотари.

- Поряд, по 40 років Радянської України, біля автовокзалу - там такі бомжатники, що там і сплять, і собак там повно. Там постійно сміття. А нам ці кіоски і даром не треба, - зазначив мешканець будинку Павло Сокової.

- У нас дуже гарний і чистий двір, ми стежимо за порядком. Завдяки депутату Олені Бондаренко у нас є дитячий майданчик. Є спортивний майданчик, де грають діти. Незрозуміло, як у нас з’явилися ларьки зі склотарою. Незрозуміло, хто і навіщо це зробив. Сказали, що Хоцький дав дозвіл (заступник керівника Орджонікідзевської райадміністрації. - Ред.). Тут гуляє купа дітей, які тут ходять, граються. І тут хочуть зробити просто збіговисько для алкоголіків. Мені не треба, щоб моя дитина гуляв там, де буде купа алкоголіків, бомжів і купа скла. Тому ми обурені, - зазначила мешканка будинку, мама однорічної дитини Анна Гасан.

Мешканці будинків зажадали пояснень від заступника глави Орджонікідзевської райадміністрації Віктора Хоцьки, хто дав дозвіл на встановлення даних кіосків. Останній же, за словами мешканців будинків, «клятвено бив себе в груди і казав: поняття не маю, негідники, треба покарати, ай-ай-ай». Тепер же, як відзначають жителі будинку, Хоцький звинувачує в дозволі на установку кіосків свою начальницю.

- Віктор Іванович лукавить. Орджонікідзевська районна державна адміністрація не давала ніяких дозволів. За два роки, які я перебуваю на посаді голови РДА, це питання не розглядалося. Питаннями видачі дозволів на встановлення кіосків займається спеціальна комісія, одноосібно не можна приймати такі рішення. Зараз ми піднімаємо архівні документи, протоколи, щоб зрозуміти, як було видано це рішення. Уже на початку наступного тижня будуть перші результати службового розслідування, - повідомила глава Орджонікідзевській РДА Зоя Лимарчук.

Документи, якими володіє РепортерUA, свідчать про те, що саме Хоцький особисто підписав дозвіл на установку у дворі даних кіосків.

- У нас в будинку 19 під’їздів, навпроти в будинку - теж 19 під’їздів, в яких живе багато дітей. У нас вже забрали площадку для футболу - сюди ходять хлопці з коледжу, але це потрібна справа. От у мене вже правнуки приходять до мене - де вони будуть грати? Тут буде скло, ящики, можуть порізатися діти склом. А скільки алкоголіків буде тут! Вони чекають, коли тут будуть здавати пляшки. Ми не згодні в корені, нас ніхто не питав, коли встановлювали, так нехай тепер все розберуть, - підкреслила мешканка будинку Майя Степанівна Сидоренко.

Мешканці будинків вважають, що подібні будови у вигляді пункту прийому склотари, які ставляться у дворі без погодження з мешканцями будинку, незаконні. Люди просять главу Орджонікідзевській РДА та правоохоронців розібратися в проблемі, прибрати кіоски і строго покарати винних.

 

 

 

 

reporter-ua.com/2014/09/04/zhiteli-domov-v-centre-zaporozhya-protestuyut-protiv-nezakonnyh-kioskov-foto

Запоріжжя

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією