Популярне

В мерії Запоріжжя відзвітували про підсумки реформуванні ЖКГ

Перший заступник міського голови Запоріжжя Дмитро Свіркін відзвітував про виконання концепції реформування ЖКГ Запоріжжя. З докладним звітом чиновник виступив сьогодні на сесії міської ради.

Основними причинами, попередніми реформуванню ЖКГ міста стало зменшення у 2011 році обсягів доходів на комунальних підприємствах міста на 30 млн грн порівняно із запланованими. Збитки склали 3 млн 351 тис. Грн. Крім того, відбулося зниження рівня розрахунків споживачів, збільшення заборгованості, недофінансування підготовки до осінньо-зимового періоду та виконанню поточних ремонтів в обсязі 19 млн грн. Сума адміністративних витрат за 2011 рік по всіх підприємствах в сукупності склала 26 млн грн. Це призвело до того, що всі роботи по поточному утриманню житлофонду виконувалися за залишковим принципом. Було проведено соціальне дослідження, згідно з результатами якого 76% жителів міста висловили невдоволення роботою ЖКГ.

- Якщо немає додаткових джерел залучення доходів, треба оптимізувати витрати вишукуючи внутрішні резерви, прибираючи додаткові функції, оптимізуючи управлінські та виробничі процеси і завдання. У листопаді 2011 року на засіданні депутатської комісії з питань життєзабезпечення депутатом міської ради Бондаренко Оленою Василівною була озвучена концепція реформування ЖКГ. Тоді на засіданні була підтримана концепція усіма депутатами, всіма присутніми на засіданні комісії, - повідомив Дмитро Свіркін. - У грудні розпорядженням міського голови було створено робочу групу з представниками депутатів усіх фракцій Запорізької міськради, яка відпрацьовувала практичні кроки з реалізації концепції. І були підготовлені конкретні заходи, які впродовж місяця обговорювалися депутатами з громадськими організаціями, з керівниками КП, була вироблена загальна єдина позиція яким чином розвиватися далі.

Основними завданнями при цьому були як оптимізація виробничих та управлінських процесів на підприємствах, так і створення ефективного механізму контролю з боку мешканців за фактами, обсягом і якістю виконуваних робіт шляхом створення органів самоорганізації населення (ОСББ, старших по будинках і т.д.).

27 квітня 2012 на сесії міськради було прийнято рішення про злиття ВРЕЖО в єдину структуру КП «Підстава». При цьому створена структура залишалася балансоутримувачем житлового фонду.

В результаті вжитих заходів з реформування:

 


Всі ці заходи відбувалися з урахуванням непідвищення тарифів на надання послуг з обслуговування будинку та прибудинкової території.

При цьому Дмитро Свіркін зазначив, що ці механізми ефективні при взаємодії з жорсткими заходами з приводу неплатників ЖКП. На сьогоднішній день по роботі з виконавчою службою по «Водоканалу» рівень спорів зменшився на 7%, по концерну ГТС - більш ніж на 2,5%. Тобто одночасно і стимулювання, і жорсткі заходи відносно неплатників приведуть до прекрасного результату, зазначив чиновник.

Кількість договорів з реструктуризації по КП «Підстава» укладено більше 700 на суму більш ніж 3 млн, по «Водоканалу» - більше 500 на більш ніж 1 млн 600 тис. грн, по ГТС - 426 на 1 млн 300 тис. Також на сьогодні в Запоріжжя створено 92 ОСББ, чотири знаходяться в стадії реєстрації. Підготовлено медіаплан з метою стимулювання, пояснення перспектив і можливостей створення ОСББ. Цей інститут, на думку заступника мера, дозволить забезпечити контроль з боку споживачів за надані обсяги і якість послуг.

Варто відзначити, що всі проведені дії є лише першими кроками в комплексної концепції реформування ЖКГ, але і вони дозволили місту значною мірою оптимізувати витрати і провести серйозну можернізацію житлово-комунального комплексу.

 

 

 

reporter-ua.com/2014/09/10/v-merii-zaporozhya-otchitalis-ob-itogah-reformirovanii-zhkh

Запоріжжя

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією