Популярне

Запорожців заманюють на Хортицю квестами

Для того, щоб зробити підгодівлю птахів у зимовий період більш захоплюючою і цікавою для запорожців, у заповіднику стартує квест «Лісові скарби».

«Ми пропонуємо Вам, новий спосіб цікаво і з користю для себе і навколишнього середовища провести час в зимових хортицьких лісах. Візьміть участь в інтерактивній екологічної акції - квест-грі «Лісові скарби». Зима голодний час для птахів і білок, тому залишені Вами в «скарбницях» ласощі (насіння, зерно і горіхи) стануть для диких пернатих і білок справжнім скарбом. Пошук годівниць, захованих в тихих куточках хортицького ліси, створить атмосферу захоплюючої гри », - повідомляє прес-служба Національного заповідника« Хортиця ».

На території острова, в штучних лісових насадженнях північній його частині, розміщені 11 годівниць. Для пошуку місць складена спеціальна карта, яку можна знайти на сайті заповідника.

«Вивчай карту, бери з собою: фотоапарат і не солоні свіжі продукти (насіння, зерно, сало, горіхи і т.д.) і гайда на Хортицю за новими враженнями. Знаходь годівниці, заповнюй їх кормами та надсилай нам фото (посилання на ел адресу - http://vk.com/zapowednik) », - йдеться в повідомленні.

Фото, надіслані активними учасниками квесту, і цікаві кадри обов’язково розмістять на сайті. Для активних учасників гри-акції в кінці зими передбачені сюрпризи.

Співробітники заповідника окремо підкреслюють, що всі продукти, які використовуються для підгодівлі, повинні бути свіжими, а не смаженими і не солоними. Сіль для птахів - це отрута.

Продукти, якими можна заповнювати годівниці:

- Спеціальні висококалорійні суміші насіння та горіхів для диких птахів, які можна придбати в зоомагазинах;

- Насіння соняшнику, проса, пшениці, кукурудзи, вівса, ріпаку, гарбуза, кавуна, дині, кабачка. Якщо немає проса, вівса і пшениці - можна насипати вівсянку, перлову крупу. Оскільки дрібним птахам важко діставати зерна з жорсткою шкірки великих насіння, тому насіння соняшнику, кавуна, дині, кабачка і гарбуза бажано трохи розчавити (прокатавши шар насіння пляшкою чи качалкою на рівній твердій поверхні).

- Отварной в шкірці картоплю, розламаний на шматки (недолік - замерзає при сильних морозах).

- Горіхи всіх видів.

- Ізюм, ягоди, свіже кокос.

- Гриби (особливий сюрприз для птахів якщо вони червиві).

- Невеликі шматочки сухого білого хліба та хлібобулочних виробів або печива (без цвілі, бажано без ароматизаторів і барвників). Увага! Треба пам’ятати, що чорний хліб набухає в зобиках птахів і може викликати їх загибель.

- Шматочки жиру, вершкового масла, сиру (Не солоні).

Продукти розвішуються на мотузках або гілочках поруч з годівницями:

- Сухофрукти.

- Нарізані несолоне сало і м’ясо (шматочки 2 × 2 см нанизуються на мотузку). Вішають на гілках дерев або чагарників на висоті близько 2 метрів від землі (щоб не з’їли коти і собаки).

- Горобина, калина та бузина, зібрані в грона і розвішані на деревах - найкращий подарунок дроздам, омелюхи та снігурі.

На додаток до годування диких птахів, Ви можете надати їм свіжу воду і дрібний пісок. Придбати спеціальний дрібний пісок для птахів можна в зоомагазині, або приготувати свій власний, перемоловши яєчну шкаралупу. У яєчній шкаралупі міститься кальцій, який необхідний птахам, щоб відкладати яйця навесні. Птахи ковтають дрібний пісок, який допомагає їм перетравлювати насіння. Це особливо необхідно при прикормці птахів у зимовий період, коли земля вкрита снігом, а тому у птахів немає доступу до піску. Саме через брак дрібного піску, дикі птахи часто хворіють взимку. Птахам дуже сподобається, якщо ви змішайте дрібний пісок з їх безпосереднім кормом, що полегшить їм процес травлення.

Взагалі, більшість відходів зі столу врятують життя не одному птаху: недоїдена каша, картопля, крихти білого хліба, сиру, ягоди з компоту тощо.

 

panoptikon.org/articles/63334-zaporozhcev-zamanivajut-na-khorticu-kvestami.html

Запоріжжя

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією