Популярне

У Запоріжжі пройшов майстер-клас з виготовлення писанок

В обласній бібліотеці імені Горького пройшов майстер-клас з виготовлення писанок. Жителі міста навчилися робити традиційний для українців оберіг для дому.

- Майстер-клас присвячений великому святу Великодня. Подібні заняття ми плануємо проводити щосуботи. Будуть різні технології розпису. На ці майстер-класи ми запрошуємо абсолютно всіх. Це дуже цікаво. Люди з нетерпінням чекають занять. Після таких акцій до нас людей більше приходить, бо їм цікава історія писанки, розписи і самого свята Великодня, - говорить головний бібліотекар відділу мистецтв обласної бібліотеки Ірина Бичева.

Запорожці навчилися робити гарні писанки і дізналися, як використовувати її як оберіг. Якщо на неї нанести певні символи, в будинку з’явиться достаток, любов і мир.

- Сьогодні я вчила розписувати писанку. Також розповіла про значення орнаменту писанки і значення її кольорів. Найчастіше малюють - зірку. Тут дуже багато жінок, а зірка - символ жіночого щастя, - каже майстер народного мистецтва писанкарства Олена Шульга.

Взяли участь у майстер-класі як дорослі, так і діти. Наносити малюнки на писанки дуже захоплююче заняття, яке розвиває уяву, а головне заспокоює нервову систему. Сьогодні це дуже актуально - зберігати душевну рівновагу і дивитися на світ позитивно.

- Дуже цікаво. Це зв’язок з нашою культурою, символи дуже древні. Дуже корисне заняття для наших дітей, тому що зараз навколо одні комп’ютери і планшети. Діти не бачать світ, все через екран, - розповів Євген.

- Я вже була раніше на майстер-класі з виготовлення ляльок-мотанок. Вирішила, нехай я малювати не вмію, але спробувати варто. А подарую писанку я молодшому братові, - говорить Ангеліна.

- Ми прийшли поекспериментувати і вже вдома перед Великоднем зробимо красиві писанки. Я прийшла сьогодні з дітками Катюшею і Софією. У нас вийшли змішані символи, це скоріше крапанки така, - розповіла Олена.

Бібліотекарі планують до Великодня проводити майстер-класи щосуботи. Так що у запорожців ще не раз з’явиться можливість проявити свою творчість.

 

reporter-ua.com/2015/02/21/v-zaporozhe-proshel-master-klass-po-izgotovleniyu-pisanok-foto

 

Запоріжжя

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією