Популярне

Як на славетній Хортиці молодь поповнює лави козацтва

Скласти козацьку присягу на славетній Хортиці – це знаменна подія для молоді, що поповнює лави сучасних запорожців. Перед рідною землею та пам’яттю звитяг козацтва юнаки заприсягаються шанувати історію та традиції, гартувати себе розумово, фізично та морально в ім’я незалежності та процвітання України.

Урочисто пройшла посвята у козаки учнів Запорізького політехнічного центру професійно-технічної освіти. За стародавнім звичаєм, спочатку була служба Божа у церкві Покрови Пресвятої Богородиці, що на Хортиці. Після якої з благословення священика УПЦ Київського патріархату отця Василя бранці заприсяглися перед рідною землею та пам’яттю звитяг козацтва - шанувати та сумлінно вивчати історію та традиції українського народу, гартувати себе розумово, фізично та морально, щоб чесно і віддано служити Батьківщині в ім’я її незалежності та процвітання.
Привітав козачат голова Великої ради отаманів Запорозького козацтва Дмитро Сухінін. «Це вельми важливо, що в наш час, коли країна бориться за свою незалежність, молодь прагне в своїх навчальних закладах створювати курені, поповнювати лави козацтва, щоб належно захищати від російських загарбників нашу Батьківщину», - наголосив він.
За словами очільника козацтва, практично у всіх учбових закладах Запорізької області, в школах та училищах створені курені, діють молодіжні козацькі організації , відповідно проводиться й виховна робота.
«Відродження та розвиток козацьких традицій стає новим напрямком у системі виховної роботи майбутнього покоління. Українському козацтву відводиться особлива роль в утвердженні громадського суспільства, формуванні національної ідеї й державності України. Певно саме таким й має бути сучасне патріотичне виховання молоді», - зазначив директор політехнічного центру професійно-технічної освіти Володимир Полухін.
Запорізький край завжди був центром формування вільного козацького війська – лицарів-захисників українського народу від у боротьбі із загарбниками, таким він залишається й донині. Славетні сторінки історії міста Запоріжжя овіяні натхненними справами багатьох поколінь, а нинішньому випало на долю звільнити Донеччину та Крим від російських окупантів. Юнаки, що склали козацьку присягу: Олександр Швець, Максим Коровник, Владислав Полінніков, Ілля Турчин, Євген Босієв, Максим Рашевченко, Тимофій Ремша – добре усвідомлюють всю відповідальність, яку вони взяли на себе тут, на священній Хортиці. Тепер у них все має бути так, як у пісні: «Гей, козак – козаченько, тай хоробре серденько. Ой, міцні в нього руки – ворогам для науки!»

Петро Олійник
Всі статті автора

Запоріжжя

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією