Популярне

Запоріжці Маршем Відважних нагадали про визволення міста від більшовицької навали

Сотні запоріжців, переважно молодь, взяли участь у Марші Відважних, приурочений 99-й річниці визволення міста від більшовицької навали в ході Кримської операції під проводом полковника Армії УНР Петра Болбочана.

Зі смолоскипами через все місто, від площі Запорізької до майдану Героїв Революції Гідності, центральним проспектом Соборним крокували учасники Маршу Відважних. Це декілька сотень запоріжців, переважно молодь. Серед них було чимало ветеранів АТО, а також представники «Національного корпусу», ВО «Свобода» та «Правого сектору», що спільними зусиллями ініціювали цей патріотичний захід.
Завдяки Маршу, його учасники та й переважна більшість запоріжців відновили для себе в пам’яті хід історичних подій, коли Армія УНР навесні 1918 року визволила Україну, включаючи Крим, від більшовицького терору. А дехто навіть вперше дізнався про «залізного полковника» Петра Болбочана, під проводом якого Запорізький корпус звільнив від більшовицьких «зелених чоловічків» Наддніпрянщину та Південь, зокрема, 15 квітня – місто Запоріжжя (у 1918 році - Олександрівськ), та випереджаючи німецьке військо, захопив Крим: 22 квітня – Джанкой, 24 квітня – Сімферополь.
Тож, учасники нинішнього запорізького Маршу Відважних заявили, що готові повторити подвиг «залізного полковника» Петра Болбочана – звільнити окупований Донбас та Крим від російських загарбників, адже зараз ситуація в певній мірі подібна до тої, що була 99 років тому, навесні 1918 року. Головне – не повторити помилок сторічної давності.

 

Світлина та відео Запорізької обласної організації Всеукраїнського об`єднання «Свобода». 

Петро Олійник
Всі статті автора

Запоріжжя

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією