Популярне

Рижук про економіку Житомирщини: "Ми прокинулись!"

Губернатор Житомирщини прозвітувався про три роки роботи влади обласної й державної.

Прес-конференція відбулась в студії "Ц-ТВ", а не в прес-центрі ЖОДА. Очевидно, обласна влада почала думати про піар.

- Економіка області зміцніла за ці три роки, - каже Рижук. - Житомирщина за цей час вийшла в лідери по Україні за темпами економічного зростання.

Разом з тим Рижук страждає до фізичної болі, коли влада розповідає про макроекономічні показники, а нікого це не цікавить. Але губернатор не звинувачує в цьому людей, бо вони незабезпечені матеріально й їх цікавлять передусім питання виживання.

Губернатор переконаний, що навіть треба вести виховну роботу, щоб громадяни цікавились поступальним рухом економічної динаміки в області.

Щодо макропоказників то для Рижука найважливіша тема - загальний розвиток області у вигляді валового регіонального продукту, тобто всього надбання сфер суспільного життя.

- Забудьте, що поліська земля низькопродуктивна, - переконував Рижук аграріїв-бізнесменів. Каже, на Поліссі можна збирати 8 тон зерна з гектара. "Сонячник на Житомирщину прийшов й родить. Нам вдалося перейти до багатогалузевого сільського рослинництва. За темпами с/г область має 9,5% приросту".

З іншого боку, щоб не обезземелити селянина, треба розвивати дрібноселянські фермерські господарства. Щороку на Житомирщині створюється 14-18 таких господарств. Їх дотує обласний бюджет.

- Дрібне тваринництво - це не дрібна справа, - переконаний Рижук.

На 200 мільйонів долларів в минулому році Житомирщина продала більше ніж придбала. Тобто область одна з небагатьох має позитивне зовнішньоторгівельне сальдо.

- Ми дотаційна область, але за останні 2 роки збільшили надходження до обласного бюджету в 1,9 рази. Але макропоказники нічого не варті, якщо ми забудемо при цьому людину, - говорить губернатор Житомирщини.

Повідомляє "Репортер Житомира"

Житомир

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією