Популярне

Житомирська «Свобода» провела мітинг памяті жертв Другої світової війни

8 травня Житомирська міська організація Всеукраїнського Об’єднання «Свобода» організувала мітинг-вшанування жертв Другої світової війни.

Більше сотні свідомих житомирян і гостей міста долучилися до акції.

«Друга світова війна, що розпочалася 1 вересня 1939 року та завершилася 8 травня 1945 року забрала життя більше 10 млн. українців. В черговий раз знищився генофонд нашої нації. Для одних це війна була загарбницькою, для інших – визвольною. По суті, у 1945 році в Україні один окупант змінився іншим, це є велика трагедія для України і тому обов’язок кожного українця вшановувати борців за волю України і доносити це до кожного. Переконаний, що перемоги нашої нації, що розпочалися завдяки боротьбі ОУН УПА, продовжуються завдяки свідомим українцям» – наголосив у своєму виступі заступник голови Житомирської обласної організації ВО «Свобода» Михайло Сліпченко.

У своїх промовах ветеран Другої світової війни Павло Король, кандидат історичних наук Геннадій Махорін, голова Житомирської обласної «Просвіти» Святослав Васильчук, громадський діяч В’ячеслав Дехтієвський наголошували, що 9 травня не можна вважати перемогою для України, оскільки українська держава відновила свою незалежність лише у 1991 році.

Особливо емоційним є виступ молодого свободівця, заступника голови Всеукраїнської громадської організації «Житомирська Студентська Свобода» Дмитра Поліщука: «Друга світова війна не мала переможців – це збройний конфлікт двох абсолютно рівноцінних агресорів А.Гітлера та Й.Сталіна.

Святкування 9-го травня є по-суті абсурдом – це святкування на кістках десятків мільйонів загиблих людей, які стали сліпою зброєю у руках двох найбільших злочинців не лише ХХ століття, а й усієї світової історії».

«Перемога – це міф придуманий радянським керівництвом, це «свято» є плювком на пам’ять тих мільйонів загиблих. Тому наше з вами завдання низько схилити голови та вшанувати пам’ять жертв Другої світової війни» - зазначив голова Житомирської міської організації ВО «Свобода» Віктор Брокарєв.



повідомляє www.zhitomir.info/

Житомир

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією