Популярне

Маску байдужості акликає зняти Молодіжний Актив Житомирщини

У березні-квітні Молодіжний Актив Розвитку розпочав проведення

зустрічей із ректоратами і студентами вищих навчальних закладів області. Участь у заходах взяли вже близько 1 тисячі осіб. Інформація про започатковану діяльність молодіжного активу розміщується в засобах масової інформації, на носіях зовнішньої реклами, на сайті Порталу Молоді. Молодіжний Актив Розвитку створювався і діє як одне із важливих громадських об’єднань.

 

   Під час зустрічей із молоддю та представниками органів влади молоді активісти наголошують, що їх діяльність не залежить від політичних партій. Відповідно і саме молодіжне об’єднання не створювалось під певні політичні сили.

 

   Молодіжний Актив створений Житомирською обласною молодіжною громадською організацією «ХХІ покоління», яка всі свої проекти впроваджувала за власного фінансування командою засновників і членів організації. Члени організації є безпартійними і вважають, що лише неприналежність громадських діячів до політичних сил може повернути довіру людей до спільних добрих справ. Об’єднувати молодь складно. Молоді люди дивлячись на те, як ними у більшості випадків маніпулюють і в примусово-добровільному порядку залучають на різні заходи, загубилися в своїх думках – кому ж насправді вірити. Це ми хочемо змінювати, бо такі думки – це шлях в нікуди. За 5 останніх років молодіжною організацією «ХХІ покоління» було впроваджено більше 20 різних заходів, серед яких відомі вам «Міст добра заради життя», «Разом у щасливе майбутнє», «Добро робити легко», «Талановита Україна».

 

   Це проекти, які впроваджені за сприяння центральних і місцевих органів державного управління. Кожний по своєму сприймає їх важливість, але найголовніше те, що більша частина населення Житомира змогла переконатися, що у такій діяльності є лише позитивні результати, необхідні людям. Таким чином, молодіжним лідерам організації «ХХІ покоління» вдалося довести багатьом людям і їх колегам громадським діячам, що незважаючи на складнощі багатьох процесів та, в окремих випадках, забюрократизованість посадовців, спеціалістів різних державних установ, можна і потрібно започатковувати та впроваджувати якісного рівня їх підготовки соціально-культурні проекти.

 

   На сьогоднішній день Молодіжним Активом продовжується робота по формуванню команди лідерів, які проживають у районах і містах Житомирщини. Розпочато впровадження перших конкурсів, які задекларував підтримувати Департамент сім’ї, молоді та спорту Житомирської обласної державної адміністрації. Частина призового фонду формується за рахунок організації «ХХІ покоління» і партнерів. Зважаючи на високий рівень пасивності і неналежної поінформованості молоді, а також з метою підвищення активного саморозвитку, Молодіжний Актив буде надалі налагоджувати співпрацю із засобами масової інформації, які до цього часу мають хибну думку, що ми по політична сила.«З часом законодавство України буде змінюватись у площині загальноєвропейського врядування для того, щоб представники громадських організацій не просто брали участь у засіданнях місцевих і загальнодержавних органах самоврядування, а й представляли інтереси громадян не за політичною приналежністю до тієї чи іншої партії, які лише змінюють обличчя лідерів, а здобувши довіру і підтримку громади завдяки своїм прозорим та чесним діям. Для того, щоб так було, потрібно пройти ще не один складний шлях, напевно, у 10-15 років, коли молоді люди, які сьогодні ще навчаються або ж працюють в застарілій «бюрократичній машині державного управління», зможуть не великими гаслами чи радикальними безкультурними діями здобувати прихильність суспільства, а своєю професійністю, сучасним прогресивним баченням розвитку України, відкритістю, щирістю. Великі капітали, які нажиті багатьма посадовцями нечесними шляхами, вже надокучили всім людям, які мають здоровий глузд і добре орієнтуються в політичній, економічній та соціальній сферах. Обласна молодіжна організація «ХХІ покоління» і Молодіжний Актив сподіваються на Вашу небайдужість до громадської діяльності, яку ми здійснюємо заради Вас. Ми завжди були і будемо соціальними партнерами для людей і органів влади, бо наше призначення – громадська діяльність. Ми чекаємо від нового керівництва області прямого діалогу, адже до керівного складу Молодіжного Активу Розвитку входять голови студентських рад, студентські ректори 4 провідних вищих навчальних закладів Житомирщини. Ці люди, як ніхто інший, знають чим живе молодь» – Віталій Сівко, голова Житомирської обласної молодіжної організації «ХХІ покоління», голова Молодіжного Активу Розвитку.

 

0412.ua

Житомир

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією