Популярне

У Житомирі презентували першу зупинку європейського зразка

 Відтепер скористатися Wi-fi, підзарядити мобільний телефон та дізнатися про час прибуття тролейбуса житомиряни можуть на зупинках громадського транспорту.

 У Житомирі презентували першу зупинку європейського зразка - павільйон обладнаний електронним табло  з індикацією прогнозу часу прибуття транспортних засобів, картою міста, позначенням місця розташування зупинки в системі Житомира, точкою доступу до мережі інтернет через Wi-fi, зарядними пристроями для різних видів мобільних телефонів, контейнерами для роздільного збору сміття та інформаційним табло. Пізніше також будуть встановлені 2 камери відеоспостереження в рамках програми "Бепечне місто".

На дані павільйони з міського бюджету кошти не виділялися, вони надані приватною компанією, яка спеціалізується на встановленні GPS-трекерів. «Павільйони встановлює підприємець – це подарунок для житомирян. Сподіваємось, що мешканці цінуватимуть це і не будуть руйнувати. Такі сучасні зупинки і доступ до Інтернету у тролейбусах – це збільшення пасажиропотоку у тролейбусах», - зазначила в.о.міського голови Любов Цимбалюк.

За словами першого заступника міського голови Житомир став першим містом, де облаштовані подібні зупинки.

«Ні в одному місті України досі не реалізована комплексна програма з контролю  руху громадського транспорту. Ця програма покликана контролювати приватних перевізників, пасажиропотік та прибуття комунального транспорту. Для компанії, яка встановила  такі зупинки - це пілотний проект. Вона інвестує  кошти в Житомир, адже планує в подальшому вийти на всеукраїнський рівень», - наголосив Сергій Сухомлин.

Загалом заплановано встановлення 15 зупинок нового зразка. Втім, за словами Сергія Сухомлина, з часом їх кількість може збільшитися: «У інвестора є бажання в подальшому  збільшити кількість таких павільйонів. Але ми повинні діяти поетапно. В першу чергу ми встановимо ці 15 зупинок. Визначимо плюси і мінуси, а вже потім будемо реалізовувати цей проект по  всьому місту».

Встановлення нових зупинок - це лише один з кроків до покращення фінансового стану КП "Житомирське ТТУ". Аби зробити підприємство прибутковим - необхідно збільшити кількість рухомого складу. Перші 4 одиниці чешського електротранспорту марки "Shkoda" вже надійшли до Житомира. Вони також обладнані точками доступу до Wi-fi.

«Додаткова перевага тролейбусів з інтернетом - залучення платоспроможних пасажирів, - говорить Сергій Сухомлин. - Нам необхідно перенаправити пасажиропотік з маршрутних автобусів на комунальний транспорт. Для цього до кінця року буде закуплено 33 тролейбуси, встановлені нові зупинки. Саме реалізовуючи такі кроки в комплексі ми допоможемо ТТУ отримати нові фінансові надходження, а житомирянам додаткові зручності в пересуванні вулицями Житомира», - підкреслив перший заступник міського голови Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, на оновлення рухомого складу ТТУ у 2014 році з міського бюджету виділено 6 млн. грн, з обласного - 12 млн.грн.

«Хочу висловити слова вдячності і депутатам, які підтримали план з вирішення  проблеми ТТУ, виділивши кошти, і компанії, яка сьогодні робить свій внесок у налагодження роботи транспортної системи міста», - зазначила в.о міського голови Любов Цимбалюк.

20 хвилин

Житомир

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією