Популярне

В Житомирі пройшов майстер-клас з баскетболу для дітей

 У спортивному залі факультету фізичного виховання та спорту ЖДУ ім. Івана Франка 10 грудня пройшов майстер-клас з баскетболу для дітей, який провів польський спортсмен Кацпер Лахович. Професійний баскетболіст ділився досвідом з юними любителями спорту, можливо й майбутніми колегами.

 На початку майстер-класу Кацпер Лахович оголосив учасникам деякі правила, котрих потрібно дотримуватись, щоб заняття було продуктивним та ефективним. Серед них: по свистку тренера  всі повинні зупинитися і слухати подальші вказівки; рухатись від лінії до лінії; на свисток всі приближаються до центру;  робити повільно, але правильно,  а головне –  співпрацювати разом, не обманювати, робити все  якісно.

Вправи, які робили  учасники були доволі складними, це констатував і  сам Кацпер Лахович. Вони були спрямовані як на фізичне зміцнення організму (вправи з м’ячем, присідання, віджимання, зміцнення пресу), так і на концентрацію уваги учасників. Робота у групах під час заняття, сприяла зміцненню командного духу, розвитку командної гри, а також зосередженості та концентрації уваги дітей.  Тренер попередив, що той, хто захоче професійно займатись спортом, повинен бути готовим до того, що легко не буде. Саме тому на майстер-класі були складні вправи.

Ділячись досвідом, Кацпер Лахович дав дітям декілька порад на майбутнє: «Все залежить від вас: чи візьмете ви ті знання, котрі дають вам тренери, чи зумієте ними правильно скористатися. Не бійтесь використовувати щось нове, навчатись новому, умійте слухати і чути».  Польський спортсмен наголосив на тому, що потрібно наполегливо працювати, старатися, буди сконцентрованим (у спорті це є дуже важливо). Неодмінно потрібно розвиватися як фізично, так і духовно, постійно рухатися вперед. Лише тоді можна отримати гарний результат. Багато чого залежить і від тренера, адже, якщо він любить спорт, то ця любов передається і його вихованцям. Натомість польський гість відмітив гарну роботу наших Житомирських тренерів, їхню професійність та майстерність. Він дуже сподівається, що з цих дітей, присутніх на майстер-класі, цілком можливо, виростуть хороші професійні спортсмени.

Як зізнається баскетболіст, коли він лише починав займатись спортом, йому теж це давалось складно. Але він подолав всі труднощі, наполегливо займався. А в результаті, як бачимо, досягнув великих висот у спорті, став професіоналом і для багатьох може слугувати прикладом, особливо для молоді.

Варто відмітити, що юні учасники були активними, з ентузіазмом виконували всі вправи. З їхніх задоволених облич, радісних очей було видно, що дітям дуже подобається майстер-клас. В знак своєї вдячності тренеру, вони подарували йому квіти.

На завершення зустрічі Кацпер Лахович роздав всім охочим картки-наклейки з інформацією про себе. На цій своєрідній візитці є фото спортсмена, вказані його офіційний сайт ( www.KACPA.PL) і сторінки в соціальних мережах фейсбук (https://www.facebook.com/KACPA76) та  інстаграм (@KACPA76). Гість із Польщі є відкритим для спілкування: він попросив у разі необхідності звертатися за порадою чи допомого. Для цього він і роздав картки. Після майстер-класу тренер продовжив спілкування з дітьми: вчив їх майстерно крутити  баскетбольний м’яч на пальці руки, що дуже зацікавило дітей.

Катерина Дейнека

http://zt.20minut.ua/

Житомир

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією