Популярне

У Житомирі «Самопоміч» зазіхає на історичні пам’ятки

Нещодавно в Житомирі «Самопоміч» відкрила четвертий офіс у місті за адресою Велика Бердичівська, 35. Все б нічого, якби першим їх кроком не стала заміна елемента історичної будівлі на металопластик.

Різьблені дерев’яні двері прикрашали архітектурну пам’ятку за цією адресою більше 150 років, проте зараз, за вказівкою лідера житомирської «Самопомочі» Наталії Чиж, на їх місці встановили металопластикові двері.

«Наталія Чиж та її партія завчасно стали переможцями в номінації «Рагуль року – 2015». Замінити різьблені дерев’яні двері в будинку, якому більше ста років, на металопластикові — це порада від мера якогось За*опінська, яку соромно публічно визнати. Так само як і мер Львова Садовий, звідки родом Самопоміч і де законодавчо заборонена заміна дерев’яних вікон в історичних будівлях на металопластик», — коментують скандальний випадок в групі «Нефайний Житомир».

В той же час представники партії «Самопоміч» почали виправдовуватись, що нібито двері відправили на реставрацію. Саме тому до «Нефайного Житомира», завдяки якому подія набула широкого розголосу, звернулась народний депутат цієї ж політичної сили Ірина Подоляк та повідомила, що двері на реставрації і їх долю може розкрити нікому невідома Наталія Жук. «Також в коментарях до посту таки показали ці двері, які ніби на реставрації. Виглядають вони як повністю незаймані руками відповідного майстра, а фото свідчить про нещодавність зйомки», — йдеться у повідомленні.

Комітет Народного Контролю підтримує житомирян в тому, що питання реставрації вирішено абсолютно непрозоро та одноосібно, що викликає підозри в професійності виконавця робіт та подальшому збереженні історичної цінності. Та й чи буде та реставрація? Беремо ситуацію під свій контроль.

Савко Лілія
Всі статті автора

Житомир

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією