Популярне

Закордонні солодощі

Дітлахи, підлітки, дорослі, бабусі, дідусі – обожнюють солодощі. Кожен із нас купляє для себе своє улюблене солодке. Так, хтось обожнює халву, а інші – шоколадні цукерки, деякі воліють купити печиво, зефір.

Закарпаття є те, що тут дітлахи мають можливість скоштувати солодощі із Чехії, Угорщини, Словаччини. Хоча зараз це не є такою особливістю як у часи СРСР. Тоді, отримуючи закордонні солодощі закарпатці відразу відчували різницю. Вона була присутня, адже здавалося, що вони солодші ніж радянські. Як і в ті часи так і зараз, топовими солодкими продуктами залишаються:

  1. Печиво із Чехії DISCO. Дане печиво є з чотирма смаками: молочний, горіховий, шоколадний, ванільний. Всі надзвичайно смачні та мають свою родзинку. На обгортці зазначено, що виробник Opavia, в упаковці 14 печив. Сама компанія була заснована аж у 1840 році. Крім печива є й інші популярні продукції такі як вафлі, печиво з різною начинкою.
  2. Найпопулярніший та найулюбленіший шоколад від виробника ORION. Звісно, Ви догадались – це Studentská pecet. Студентська зібрала в собі горіхи, родзинки, поєднані з білим або молочним, чорним шоколадом. Вага становить 200 г. Існують і різні новинки із вишнею та інші.  Сама фабрика існує з 1896 року. Закарпатські заробітчани традиційно і тепер привозять своїм дітям саме цей шоколад.
  3. Pompito – це ароматні жуйки, в наявності різні кольори. Виготовляють дані жуйки ще з 1898 року. Вони також традиційні у закарпатських дітлахів, без них не обійтись.
  4. NEGRO – цукерки випускаються в Угорщині з 1920 року. Наявні різні смаки, а м’ятні допомагають тоді, коли сильно болить горло.
  5. Льодяники Нaslerky – м’ятні та освіжаючі, також допомагають при болях у горлі.

Іннеса Свіца
Всі статті автора

Суспільство

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією