Популярне

Скасування трудових книжок: діжка меду без ложки дьогтю?

6 серпня міністр економічного розвитку Айварас Абрамовічус, і його перший заступник Юлія Ковалів, оголосили на своїх сторінках у соцмережах про намір «поховати совкову спадщину», знищивши «паперових монстрів» - трудові книжки.



Про цю подію ми вже писали на нашому сайті. Уже тиждень ініціатива жваво обговорюється на форумах, у соцмережах і наживо, працівниками під час обідніх перерв. Враховуючи велику суспільну значимість цієї реформи, журналісти kink.media вирішили з’ясувати, що ж втратять і що отримають натомість прості українці з відміною трудових.

Ми живемо у ХХІ столітті, коли пластиковими картками і біометричними паспортами вже давно нікого не здивуєш. За цих умов технічного прогресу морально застарілі, та майже незахищені від підробки, паперові трудові книжки теж варто було б замінити на єдину електронну базу держреєстру. Саме так уже й зробили в Європі, куди ми так хочемо потрапити. В Україні з 2000 року діє електронний Єдиний реєстр застрахованих осіб, у якому міститься інформація про платежі у Пенсійний фонд за кожного працівника. Саме за ним впродовж останніх 15 років і обраховується стаж і нараховується пенсія. А трудові книжки залишаються непотрібним пережитком радянщини. Після їх скасування – ці функції повністю виконуватиме частково удосконалений Єдиний реєстр.

Електронну базу варто було б зробити відкритою, щоб кожен міг знайти у ній інформацію про себе. «Можна, наприклад, не просто вести закритий електронний реєстр, а дати людям персоніфіковані пластикові картки. Крім того, в базі даних у кожного українця має бути свій кабінет, де він міг би відстежувати всі свої місця, посади, рівень зарплат», - говорить експерт ради підприємців при Кабміні Андрій Забловський.

У законопроекті передбачено, що трудові після ліквідації мають бути роздані на руки власникам. Вони матимуть право посилатися на них у суперечливих ситуаціях при нарахуванні пенсій.

Які ж існують плюси та мінуси відміни трудових книжок? Про це ми вирішили дізнатися у одного з творців реформи – першого заступника міністра економічного розвитку Юлії Ковалів. На її думку, в ній є одні лише плюси: «Перше: ми економимо час роботодавців на ведення трудової книжки. Друге – ми створюємо більш зручний європейський механізм, коли документація ведеться в електронному вигляді, і кадровим службам не треба витрачати час на заповнення цих документів та їх зберігання. Крім того, на сьогодні у людини, що загубила трудову книжку, існує безліч проблем по її відновленню».

За оцінками експертів, реформа допоможе заощадити близько 500 млн гривень на адмініструванні. Це явно має сподобатися нашому любителю тотальної економії Арсенію Петровичу Яценюку.

Якщо заглибитися в історію трудових книжок, то можна з’ясувати, що вони існували у тоталітарних країнах заради жорсткого контролю за громадянами. Наприклад, у нацистській Німеччині та СРСР. З їх ліквідацією тепер назавжди можуть зникнути ситуації, коли у випадку конфлікту з керівництвом працівникові погрожували «звільненням по статті» або не віддавали трудову, щоб той не міг влаштуватися на нову роботу.

Хоча, як стверджують фахівці, скасування трудових книжок усе ж може викликати певні проблеми. Якщо раніше у цьому документі вказувалося, на якій підставі був звільнений працівник, то тепер цього не буде. Фактично справа зведеться лише до елементарної совісті – чи збреше людина новому роботодавцю, чи скаже правду. Але, як ми добре знаємо, на чесність деяких прошарків нашого населення розраховувати не доводиться… Тобто тепер чиновник, звільнений за хабарництво, зможе запросто влаштуватися на таку ж роботу в іншому місці.

Після прийняття законопроекту людям доведеться стати більш завбачливими. Якщо раніше про них дбали відділи кадрів, то тепер вони муситимуть самостійно «на випадок чого» збирати завірені копії трудових контрактів, рекомендації, довідки про зарплатню і відрахування у Пенсійний фонд.

Часто роботодавці пропонують працівникові «зарплатню в конверті» замість офіційного оформлення по трудовій і податків у Пенсійний фонд. На жаль, реформа не допоможе вирішити цю проблему. «Проблема працевлаштування та легалізації доходів стосується системи оподаткування та розміру внесків на соціальне страхування. Це основна причина, чому роботодавці ухиляються від офіційного оформлення людей. Трудова книжка тут не може бути ні помічником, ні запобіжником. Вона ніяким чином на це не впливає», - говорить Юлія Ковалів. На її думку, зарадити цьому може лише податкова реформа.

Незважаючи на ці недоліки, експерти оцінюють законопроект доволі позитивно. За їх словами, під час його реалізації все ж можуть виникнути певні труднощі, подолання яких займе багато часу. З ними погоджуються і автори реформи, повідомляючи, що доведеться внести зміни до 22 законів і сотні нормативних актів. Також потребує удосконалення і єдина електронна база.

Повна реалізація реформи – це справа не одного дня. Якщо Верховна Рада прийме законопроект, то вона може бути втілена в життя вже до середини 2016-го. Потім ще певний час займе виправлення недоліків. Сподіватимемося, що Айварасу Абрамовічусу та Юлії Ковалів дійсно вдасться позбутися совкової спадщини і хоч на крок наблизити нас до Європи, створивши щось значно краще за «паперових монстрів».
 

Столяров Антон
Всі статті автора

Суспільство

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією