Популярне

Десантники написали відкритого листа Прем’єр-міністру

Бійці, що воювали та й сьогодні воюють у зоні проведення АТО, написали відкритого гнівного листа Прем’єр-міністру України Арсенію Яценюку.



Лист розміщено на сторінці Facebook Дмитра Марченка, а мова у ньому йде про Постанову Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку надання пільг окремим категоріям громадян з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім’ї» від 4 червня 2015 року №389. Комітет Народного Контролю вирішив проаналізувати рішення високопосадовців і чому виник народний гнів.

Відповідно до змісту Постанови з 1 липня 2015 року пільги на житлово-комунальні послуги та компенсація на тверде паливо і скраплений газ будуть нараховуватися з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім’ї осіб, які мають право на пільги.

До уваги братимуться доходи пільговика і членів його сім’ї за попередні шість місяців. Пільга надаватиметься, якщо середньомісячний сукупний дохід не перевищує рівень, який дає право на податкову соціальну пільгу. На сьогодні він становить 1710 гривень на кожного члена сім’ї (дружина (чоловік); їх неповнолітні діти (до 18 років); неодружені повнолітні діти, визнані інвалідами з дитинства I та II групи або інвалідами I групи; непрацездатні батьки; особа, яка перебуває під опікою або піклуванням пільговика та проживає разом з ним).

До сукупного доходу сім’ї включаються нараховані: пенсія; заробітна плата; грошове забезпечення; стипендія; соціальна допомога (крім частини допомоги при народженні дитини, виплата якої здійснюється одноразово, частини допомоги при усиновленні дитини, якої здійснюється одноразово, допомоги на поховання, одноразової допомоги); доходи від підприємницької діяльності.

Важливо зауважити, що у разі, коли середньомісячний дохід сім’ї пільговика в розрахунку на одну особу перевищує величину доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу, пільговик не має права на отримання пільг.

Ми з вами живемо у дуже непростий час. І кожен з нас розуміє, що економіка нашої держави знаходиться у важкому, перед дефолтному стані. Ми розуміємо, що пільги надаються за рахунок Державного бюджету України, тобто за рахунок наших з вами податків, що цей бюджет наповнюють. І мабуть ми, усі разом, як ніхто зацікавлені, щоб кошти Державного бюджету розподілялися чесно, справедливо, в інтересах усіх членів нашого суспільства, а не окремих привілейованих груп чи осіб. І, мабуть, ми з розумінням поставимось, коли розпорядники, з нашого з вами дозволу, бюджетних коштів в часи економічної кризи занепокоєні економією Державного бюджету та надають пільги тим, хто дійсно на них заслуговує.

Проте…

Чи можемо ми змиритися з тим, що кошти, які надаються сім’ям, що втратили годувальника (батька, сина, брата, чи, більше того, наших героїчних жінок) або кошти, які збирають волонтери, ми з вами, для наших поранених, скалічених захисників Вітчизни, рахуються, як «дохід»? Ми маємо глузд? Чиновники КМУ мають глузд? Риторичне запитання: чи хотів би Арсеній Петрович отримати такий «дохід»?

Готуючи подібні «Постанови» слід враховувати те, що сьогодні, на жаль, відбувається в нашій державі. Хіба складно було окремим пунктом прописати, що кошти, які отримує сім’я загиблого воїна, кошти, які надходять пораненим із благодійних фондів тощо вважатися доходом НЕ МОЖУТЬ! Ні, зовсім не складно! Так чому ж цього не зроблено?

Ми переконані — сім’ї наших героїв мають право на пільги від держави, за існування якої вони віддали своє життя чи стали інвалідами.

Вважаємо, що Кабінет Міністрів України має терміново внести відповідні доповнення до Постанови №389. А також - дуже бажано, на офіційному рівні, вибачитись перед нашими героями та їхніми родинами. Слава Україні! Героям слава!
 

Олександр Скрипник
Всі статті автора

Суспільство

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією