Популярне

В Кабміні може з’явитися новий віце-прем’єр

З наближенням дня місцевих виборів, уряд активно намагається здобути побільше електоральних балів. Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк запропонував створити в Кабміні окрему посаду віце-прем’єр-міністра, який би опікувався питаннями мобілізації, демобілізації та реабілітації, повідомляє КНК Медіа.

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк під час наради з керівниками Національної гвардії висловив думку, що в Кабінеті Міністрів України має з’явитись посада віце-прем’єр-міністра України, який би опікувався координацією діяльності всіх підрозділів із забезпечення як мобілізації та і демобілізації, а також реабілітації.

«Давайте визначатись з приводу того, яка людина буде безпосередньо в Кабміні відповідати за координацію діяльності всіх підрозділів із забезпечення як мобілізації та демобілізації, а також реабілітації. Це має бути не якийсь бюрократ, а людина, яка пройшла війну», – наголосив Яценюк, повідомляє УНН.

Він також доручив міністру внутрішніх справ Арсену Авакову спільно зі Збройними силами України створити конкурсну комісію й запропонувати кандидатів на посаду координатора всіх відомств щодо долі кожного військовослужбовця, який працюватиме в уряді.

«Кого треба реабілітувати, кого треба вилікувати, де є проблеми в сім’ї. Ми його зробимо або спеціальним урядовим уповноваженим, а якщо отримаємо підтримку парламенту, то призначимо його віце-прем’єр-міністром з цього питання», – додав Яценюк.

Крім цього, прем’єр повідомив, що початок розбудови міжнародного навчального центру має бути основним проектом по Національній гвардії на 2016 рік.

Арсеній Яценюк нагадав, що вже затверджено проект будівництва цього центру. Загальна його вартість – близько 500 мільйонів гривень.

Загальна штатна чисельність Нацгвардії, зазначив він, – 60 тисяч військовослужбовців, у системі Національної поліції передбачено до 150 тисяч працівників: «Йдеться про те, що 210 тисяч осіб десь треба тренувати».

Окрім того, в цьому навчальному центрі матимуть можливість тренуватися військовослужбовці Збройних Сил – «для взаємодії».

Арсеній Яценюк підкреслив, що звернеться з цього питання до партнерів з США та Канади з приводу надання відповідної техніки.

«Інфраструктуру візьмемо на себе», – запевнив очільник уряду.

Яценюк також звернувся до керівного складу ГУ Нацгвардїї надати «конкретне технічне завдання» – що необхідно для початку розбудови тренувального центру.

Також прем’єр повідомив, що для прискорення змін в країні потрібна магічна паличка, якої немає.

«Це природно, що більшості хочеться, щоб все було швидко. Це природна якість кожної людини. Хотілося б, щоб все було набагато швидше. Як би я хотів, щоб всіх корупціонерів одразу посадили. Як би я хотів, щоб у всіх одразу підвищилися зарплати, щоб всі мали роботу і посміхалися; щоб росіяни забралися з території Луганська, Донецька і Криму за одну добу. Цього дуже хочеться, але для цього потрібна магічна паличка, а її нема», – сказав Арсеній Яценюк.

Він додав, що зміни на краще в Україні приходитимуть день за днем, якщо кожен буде виконувати свою роботу.
 

Савицький Валерій
Всі статті автора

Суспільство

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією