Популярне

Суд визнав протиправною бездіяльність президента Петра Порошенка

Вищий адміністративний суд України визнав протиправною бездіяльність президента України Петра Порошенка щодо невнесення до Верховної Ради України подання про звільнення членів ЦВК, семирічний термін повноважень яких закінчився ще у 2014 році.

Як повідомляє КНК Медіа, інші позовні вимоги Олега Ляшка, які стосувалися зобов’язання президента внести до Верховної Ради подання, суд не задовольнив.

В рішенні суду сказано: «Суд постановив: адміністративний позов Олега Ляшка та політичної партії «Радикальна партія Олега Ляшка» задовольнити частково. Визнати протиправною бездіяльність президента України Петра Порошенка, що полягає у невнесенні до Верховної Ради України подання про звільнення членів ЦВК Астахової, Данилевського, Жиденка, Лукаш, Магери, Охендовського, Райковського, Усенко-Чорної, Чупахіна, Швець, Шелестова та Шелудька. В задоволенні решти вимог відмовити».

Зауважимо, що визнання протиправною діяльності президента судом створило прецедент – до сьогодні жоден суд подібного рішення не приймав.

Однак ця постанова може бути переглянута Верховним судом, якщо таку скаргу не буде подано. Але представник президента у цьому судовому процесі відмовився відповідати, чи буде це рішення оскаржене президентом у Верховному суді, заявивши, що для прийняття рішення з цього приводу потрібно отримати повний текст ухвали.
 

Тихолаз Ігор
Всі статті автора

Суспільство

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією